Ödemişli Gurbetçi, Ameliyat Olmak İçin Memleketine Gelerek Kendini Ödemişli Doktorlara Teslim Etti


HABER: Nazif HARUPÇU

Avusturya’nın Linz kentinde 30 yıldır yaşayan Ödemişli gurbetçi Hamit Çelik, ameliyat olmak için Ödemiş’e gelerek devlet hastanesinde başarılı bir beyin ameliyatı geçirdi.

Eşi Hatice Çelik’in yanında refakatçi olarak kaldığı hastanede, Ameliyatın ardından ilk kez ayağa kalkan gurbetçi Hamit Çelik şunları söyledi, “Bundan 30 yıl önce Avusturya’ya giderek orada çalışmaya başladım. Her sene Ödemiş’e gelmeye çalışıyorum. Buraya gelmeden önce Avusturya’da profesörlere muayene oldum. Ameliyat kararı vermişlerdi. Ödemiş’te de başarılı ameliyatlar yapıldığını öğrenince kendi vatanımda ameliyat olmaya karar verdim. Ödemiş Devlet hastanesi beyin cerrahi servisinde doktorlarımız Gülgün Aktepe ve Tarkan Kızartıcı beni ikna ettiler ve ameliyatı gerçekleştiren doktorumuz Tahsin Ülgen’in başarılı ameliyatı ile sağlığıma kavuştum” şeklinde konuştu.

BAŞHEKİMİN ZİYARETİ MORAL OLDU

Bazı hastanelerde başhekimi bulmanın güç olduğunu dile getiren Çelik, “Ödemiş Devlet hastanesi başhekimi Op. Dr. Ziya Yurdakonar’ın saat 10.00 ilâ 11.00 arasında hastalara yaptığı ziyaretler moral kaynağı oldu bizlere. Görevlerini başarı ile yürüttükleri için başta doktorlarımız, hemşirelerimiz, sağlık personeline ve Başhekimimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi