HABER:BSHA
 Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Çayıröz, bir kaç ay önce at ısırması öyküsü olan hastada kuduz veya beyin iltihabından şüphelendiklerini, son tetkiklerde kuduz riskinin kalmadığını söyledi.

Arkadaşlarıyla kafede otururken aniden kasılma, çene kitlenmesi gelişen U.S., hemen İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından servise yatırılan U.S.'nin beyin omirilik sıvısından (BOS) örnek alındı.  Hastanın iki ay öncesinde bir at ısırığı öyküsü olduğunu belirten Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Mehmet Umut Çayıröz, yaptıkları tetkiklerin sonuçlarını BSHA'ya değerlendirdi. 
Atlardan Geçen Ruam Hastalığını Düşünmüyoruz
Hastada ilk olarak kuduz ve atlardan geçebilen Ruam Hastalığı üzerinde durduklarını ifade eden Dr. Çayıröz, "At ısırığı ile geçen bulaşan  Ruam isimli bir hastalık var. Bu hastalık at bakıcılarında, at binicilerinde gözükebiliyor. Ancak yaptığımız tetkiklerin neticesinde hastada kuduz veya Ruam hastalığı geliştiğini düşünmedik. Hastanın virüslere bağlı beyin iltihabı olarak düşünüyoruz. Zaten buna yönelik bir tedaviye de başladık" diye konuştu. Hastanın, ağabeyinin atları olduğu ve haftanın belirli günlerinde atlarla ilgilenmeye gittiği belirtildi. Hastanın ailesi, hastanedeki ilgiden çok memnun olduklarını söyledi. 

Editör: Haber Merkezi