Haber: Dilek Ayvalı

Tire Kurtuluş İlkokulu 4-A sınıfından 5 kız öğrenci ve 1 öğrenci annesi, ‘Saçım saçın olsun’ kampanyası kapsamında saçlarını kestirerek onkoloji hastalarına peruk olarak verilmek üzere İzmir Profesyonel Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Derneği'ne bağışladı.

Tire Kurtuluş İlkokulu öğrencilerinden Ecrin Sorucu (9), sosyal medyada ve haberlerde gördüğü saç bağışlama kampanyalarından etkilendiğini ve saçını kestirerek bağışlamak isteğini Sınıf Öğretmeni Zekai Kolay ve arkadaşları ile paylaştığını söyledi.

Ecrin Sorucu’nun bu fikri sınıf arkadaşları Ada Karsel, Ceylin Ülker, Ilgın Çiftgümüş ve Neclasu Yörük’ü de heyecanlandırdı. 5 kız öğrenci Tire’deki Gül Bacık’ın işletmeciliğini Ferhat Edirneli’nin de kuaförlük yaptığı VİP Güzellik Salonuna gelerek saçlarını kestirdi. Kesilen saçlar onkoloji hastalarına peruk olarak verilmek üzere İZKUDER’in üyesi olan VİP Kuaför salonu sahiplerine teslim edildi.

BİR ANNE DE SAÇINI BAĞIŞLADI

Oğlu 4-A sınıfında okuyan Yağız Öztürk’ün annesi Gamze Öztürk’te (36) kendi saçlarını bağışlamaya karar verdiğini söyleyerek, “Veli toplantısında duydum. Öğretmenimiz anlattı. Ben de bir erkek öğrenci annesi olarak çocuğuma örnek olması için katkıda bulunmak istedim. Fikir beni çok mutlu etti. Onkoloji hastaları için bir şeyler yapabilmek çok güzel” dedi.

Kız öğrenciler her saçı kesilen arkadaşını alkışlarla tebrik etti. Öğrencilerden Ilgın Çiftgümüş (9) saçları kesilirken duygusal anlar yaşadı ve hasta insanları sevindireceği için mutlu olduğunu söyledi.

Güzellik salonu işletmecisi Gül Bacık, böylesine anlamlı bir projeye katkı koymaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Tire’de zaman zaman böyle bağışçılar oluyor. 5 kız öğrenci en küçük bağışçılarımız diyebiliriz. Onlarla biz de gurur duyuyoruz” dedi.

ONLARLA GURUR DUYUYORUM

Kız öğrencilerin sınıf öğretmeni Zekai Kolay da, “Öğrencilerimden ecrin böyle bir kampanya duyduğunu söyledi, bunu sınıfta diğer öğrencilerle paylaştım. 5 tane kocaman yürekli cesur öğrencim onkoloji hastaları için peruk yapılması üzere saçlarını bağışlamak istediler. Onlarla gurur duyuyorum. Böyle çocukların öğretmeni olmak mutluluk verici. Sınıfta lösemili çocuklarda söz etmiştik, lösemi sevgiyle iyileşir demiştik. Cesur yürekli çocuklar saçlarını bağışladılar. Herkesin bu tür kampanyalara destek vermesini diliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi