HABER:BSHA
Hastalar gece yarısı hastanede poliklinik sırası bekliyor, bazı kanser vakalarında tanı gecikiyor” dedi.

Adıyaman’da sağlık yönetimine yapılan haksız atamaların şehrin sorunlarını çözmediği gibi daha da karmaşıklaştırdığını ve bu atamaların bir an önce düzeltilmesi gerektiğini dile getirdi. Tokur; “Atamalarda müdür, amir konumunda bilmeyen, bu işten anlamayan insanların işin başına gelmesinden dolayı sıkıntılar yaşanıyor. Bu işler torpile dayalı olmamalı.  Kurumu yönetecek ve idare edecek kişilerin konusunun uzmanı olması lazım. Dost ahbap ilişkisiyle bu atamalar yürütülmemeli. Vatandaş sağlıklı hizmet alması gerekiyor” dedi.
Adıyaman’da Devlet Hastanesi Yok
Şube Başkanı Nejdet İrfan Tokur, şehirde birinci ve üçüncü basamakların olduğunu fakat ikinci basamağın olmadığını belirterek, Sağlık Bakanlığı’nın devlet hastanesini üniversite ile birleştirerek direkt araştırma hastanesine dönüştürmesi ikinci basamağı ortadan kaldırdığının altını çizdi.
Kadın Doğum ve Çocuk Sağlığı Polikliniğinde personel sıkıntısını söyleyen Tokur bu bölümlerden sıra alabilmek için vatandaşların gece saat 2 ya da 3 gibi sıraya girdiğini anlattı. Bu problemlerin sonucunda hasta ve personelin kimi zaman karşı karşıya geldiklerini belirten Tokur; “Bunu Sağlık Bakanlığına ilettik fakat sonuç alamadık.” diye konuştu.
Hastanelerde ekipman konusunda da sıkıntı yaşandığını dile getiren Tokur;  “Hastanelerdeki tıbbı cihaz ve ekipman eksiklikleri nedeniyle tanı ve tedavilerde gecikmeler yaşanmaktadır. Örnek verecek olursak kanser tanısın konmuş bir hastaya kolonoskopi çekim tarihi çok ileri zamanlara veriliyor. Bu hastanın bu gecikme sebebiyle kanseri ilerleme riski yüksektir” dedi. 

Editör: Haber Merkezi