30 Nisan 2014 tarihine kadar ödenmeyen idari para cezası, ödenmemiş sigorta primi, emeklilik keseneği, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi için hesaplanacak tutarın ödenmesi halinde bu alacaklara uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammı gibi alacakların tamamının tahsilinden vazgeçilecek.
Mecliste bu günlerde konuşulan torba kanununun bir maddesindeki az bir bölümü yukarıya aldım. Bunun Türkçesi, her türlü vergisini zamanında yatıran vatandaş en hafif deyimle enayi yerine konmuş oluyor. Daha önce emlâk vergi ve cezalarını kapsamayan yasa şimdi bunları da kapsıyor. Üstelik şirketini soyup soğana çevirenlere de af geliyor. (şirketin borsada işlem gördüğünü düşündüğümüzde olanın yine vatandaşa olduğunu bilmek için kâhin olmaya gerek yok.) Yasalaşması için önerileri bir okusanız aklınız durur saygıdeğer okurum. Meraklısı Google'dan öğrenebilir. Torbada daha neler var neler.
Ey dürüst vatandaşlar! Ey Vergisini ödeyen, Trafik Cezası yediğinde koşa koşa yatırmaya giden “ aman devlete borcum olmasım!” diyen benim güzel yurdumun güzel insanları! bu kazık hepimize…
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e güveniyordum. Böyle bir yarayı tekrar açmazlar diyordum. Her şey seçimde bir oy fazla alabilmek için. Böyle politikalara tevessül edenlere yazıklar olsun. Artık bu tür vergi aflarının bittiğini, zira ne vahim sonuçlara, kayıt dışılığa yol açtığını anladılar diyordum, heyhat! Bir de bu konuyu sayın bakan savununca pes dedim.
Devletimiz, tam anlamıyla vergi ödemeyenlerle el ele, kol kola girmiş ve dürüst olana bir tekme daha atıyor. 
Bu yasanın çıkması için el kaldıran milletvekillerinin tümüne hakkımı helâl etmiyorum. Bakan ne diyor biliyor musunuz? Bu vergi affı değil, yeniden yapılandırma imiş. Aslında cezalar affediliyormuş. Bal gibi de bu ülkeye kazık atan, vergisini, SSK primini zamanında ödemeyen vatandaşlara ayrımcılık sağlanıyor. Ödeyenler aptal ve geri zekâlı  (ben de dahilim!) ama ödemeyenler el üstünde. Helâl olsun size. Herhalde seçimler bittikten sonra da maliyenin nasıl vergi avına çıktığını, nasıl cezalar yağdırdığını okuruz. Hiç merak etmeyin! O ava maruz kalacak olanlar, vergi dairesine kayıtlı, vergisini gününde adamakıllı ödeyen dürüst vatandaşlar olacaktır.
Böyle siyasetçiler olduğu sürece, her seçim öncesinde nasıl olsa böyle aflar da çıkacağına göre, bundan sonra vergi, trafik cezası gibi konularda acele etmeye gerek yok o zaman.
Saygılarımla.