ÜÇ AYLARIN FAZİLETİ
Yüce Allah’ın rahmetini bol bol ihsan ettiği belli vakitler, belli mevsimler vardır. Bu hayırlı ve bereketli zaman dilimlerinden birisi de yüce milletimizin “Üç Aylar” diyerek özel bir önem verdiği Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Bugün üç aylar başladı, dün de Regaib Kandilini kutladık.. Üç ayların ilki olan Recep ayı Hz. Peygamber (s.a.v)’ den önceki cahiliye döneminde de çok mukaddes tanınan bir aydır. Sevgili Peygamberimiz, bu aylarda her zamankinden daha çok ibadet eder ve“Allah’ım! Recep ve Şaban ayını bize mübarek kıl, bizi Ramazan ayına ulaştır.”  diye dua ederlerdi.
Recep ayının ilk Cuma gecesi olan Regâib Kandilini huşu ve huzurla kutladık. İnşallah bu gecenin ve Recep ayının bereketi hep devam eder. Regaip gecesini idrak eden herkes, Yüce Allah’ın : “De ki: Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir” ,müjdesinin farkına varmalıdır.
Üç aylar ve kandiller âdeta bizimle şöyle konuşmaktalar:“Sen ey insan! Asıl yolu gözlenen, umutla beklenen sen olmalısın. Yüce nebiye iman etmiş, gönülden bağlanmış bir mümin olarak cehaletin karanlığını aydınlatan kandil, çorak gönüllere yağan rahmet, güzel ahlakıyla çevresine nur saçan bir güneş sen olmalısın. Senin olmalı yetimin başını okşayan el, senin olmalı dertli yüreklere şifa sunan dil ve sen olmalısın feri kaçmış gözlere nur, gülmeyi unutmuş yüzlere sürur.
Sen olmalısın kimsesizlerin kimsesi, sen olmalısın çaresizlerin çaresi. Sen olmalısın akan gözyaşlarını silen, sen olmalısın garibin halini o söylemeden bilen…
Sen olmalısın Regaip! Özlenen, rağbet edilen, değer veren ve değer verilen. Yaratılmışı yaratanından dolayı hoş gören, insanı kâinatın gözbebeği, Yüce Allah’ın en şerefli varlığı olarak bilip hürmet eden. Gelmeyene giden, aramayanı soran, vermeyene bolca ikram eden..
Ben olmalıyım Miraç! Düşenler bana tutunup kalksınlar, kalkanlar ötelere benimle kanat açıp uçsunlar… Ben insanlığın miracı olmalıyım, namaz benin miracın olsun. Ben olmalıyım Berat! Hata ve kusurları örten, suça ceza verse de suçluyu affeden. Borçluya merhamet edip, kol kanat geren. Ben olmalıyım Ramazan! Dünyaya gelişin“rahmet”, dünyada kalışın “mağfiret” ve dünyadan ayrılışın “nar-ı cehimden azat olarak” varacağın yer cennet olmalı. Ben olmalıyım Kadir! Kur’an’ın doğduğu gece, ben de Kur’an’la yeniden doğmalıyım. Kıymeti bilinmek için kıymet bilen, Kadir’in kadrine eren olmalıyım.   Ben olmalıyım Bayram! Zengin-fakir, genç yaşlı, kadın-erkek, siyah-beyaz kim varsa ayırmadan, öteki yapmadan her gönüle girmeli, her yüze gülmeli ve her yüzü güldürmeliyim. Mutlu, bereketli, feyizli bir üç aylar geçirmeniz dileklerimle…