Kadınların her geçen gün daha da yer aldığı iş dünyasında Tireli Emlakçı Fatma Gürses, sektörün gelişmeleri ile bundan böyle Yerelgüç Gazetesi okuyucularına bilgi aktaracak.

Emlak fiyatlarını arz talep dengesi, kişi başına düşen milli gelir ve bölgesel ekonomik kalkınma etkenleri belirler.Ülkemizde kişi başına milli gelir;2015 yılında 10,909.69 dolar, 2016 yılında 10,742.7 dolarolarak gerçekleşti.

2017 yılı için kişi başına milli gelir tahmini ise 9,826.25 dolardır. Bu veriler gösteriyorki milli gelirde son iki yılda artış yok. Gelelim diğer iki maddeye… Arz talep dengesi ve bölgesel kalkınma etkeni.

Tire’deemlak fiyatlarının yükselmesinde en önemli etken arz talep dengesi. Hükümetin son yıllarda tarım arazilerini korumak için aldığı kararlar Tire’de yeni imarlı alanlar açılmasının önüne geçti. Bu gelecek nesiller için tarım arazilerini korumak anlamında olumlu bir gelişme olmasına rağmen Tire’deki emlak fiyatlarının artışını da önemli bir ölçüde tetikledi.

Tire Organize Sanayi Bölgesinde yapılan yatırımlar Tire’nin yoğun bir şekilde göç almasına neden olurken dışarıdan alınan bu göç bilhassa kiralık ev fiyatlarının yükselmesinide sağlamış oldu. Yatırımcılar önceki yıllara göre, 1+1 ve 2+1 eşyalı daire alımına yöneldiler. 1+1 eşyalı bir evin kirası ortalama 800 TL ile 1000 TL arasında, 2+1 eşyalı bir evin kirası ise 1000 TL ile 1500 TL arasında.

Yukarıda bahsettiğimiz verilerden hareketle önümüzdeki yılTire’de konut fiyatları kısa bir süre stabil kalma yönünde olsada orta vadede yükselme eğiliminde olacağını söyleyebiliriz.

Her nekadar konut kredisi faiz oranlarında bir miktar yükselme gerçekleşse dahikonut satın almak için aslında uygun zamanlar diyebiliriz.

Son olarak şunu söylemek isterim; ‘’Gayrimenkulü satın aldığınız gün kârdasınız.’’