Saygıdeğer okurlarım! Affınıza sığınarak bu yazımda şahsi bir konuyu, fakat sanırım, benim gibi nice mağdurların sesi olacağımı düşünerek yazıyorum. Malûm hak aramasını bilmeyen koyun gibi bir milletizdir.

Her şey üç yıl önce; Gölcük, Bozdağ gibi beldelere yaz aylarında göçenlerin Ödemiş’deki ev telefonlarını nakletme teknolojisiyle başladı. İlk yıl Gölcük dönüşü, Ödemiş’deki evimize nakil işinde başladı Telekom talihsizliğim. Evimizin önünde bulunan Telekom’a ait mahalli santraldeki hat bağlantı yerimiz, o günlerde karşımızda açılan Kahve Diyarı’na verilmiş, başka bağlantı noktası olmadığından 15 gün beklemiştik, tabii internetim de bağlanamıyordu. Geçen sene böyle bir talihsizliğe uğramamak için 3 ay boş yere abone ücreti ödedik, nakil yapmayıp başka numara aldık Gölcük için. Bu sene yine naklettik zira tam 50 yıllık telefonuma eşim dostum ancak o numaradan ulaşabiliyordu. Bugün 15 gün oldu (30 Eylül) Gölcük’ten Ödemiş’e nakil için müracaatımı yapalı. 16 Eylül’de hem telefonumun hem İnternetimin nakli için müracaatımı yaptım. 23 Eylül Bayram arefesi gününe randevu verildiği cep telefonuma bildirildi. Gelen giden yok tabii. Bayram ertesi 28 Eylül Pazartesi Telekom Ödemiş’e gittim. 23 Eylül randevusunu sistem veriyormuş, sisteme sen kendin niye uymuyorsun kardeşim diye sorma hakkımız yok mu? Var belki de, muhatap Müdür Bey İzmir’e bayramlaşlamaya gitmiş. Bugün 30 Eylül Çarşamba yine gittim. Can dostum Yaşar Yaşarlar’ın oğlu Fatih Ödemiş Telekom’da Güvenlik Görevlisi. Ama her şeyin, her kişinin muhatabı o çocuk. Allah ona sabır versin. Ben gitmekten artık vaz geçtim lânet olsun. İster bağlasınlar ister bağlamasınlar. Bayramda Amerika’da Doktora için eğitimde olan torunum Benginur’la internet olmadığı için Skype aracılığıyla görüntülü görüşemedik. Ben 76 yaşındayım, akranlarım, akrabalarım, az sayıda kalan arkadaşlarım beni 50 yıllık abone olduğum ev telefonumdan ulaşıyorlar. Kalben, bu çağda bu iptidailiğe sebep olanlardan şikâyetçiyim.

Aslında Telekom ve TTNet üst yönetimlerinde iki yeğenim görev yapıyor. 7.8 şiddetinde bir depremi Ödemiş Telekom Şubesi için yaptırmam işten bile değil. Ama ömrümün sonuna yaklaştığım bu günlerde kimsenin ahını almak istemem. Kimsenin ekmeğiyle oynamayacağım gibi…

Kaldı ki; yıllarca görev yaptığım, Adalet Partisi ve Kurucusu olduğum Doğru Yol Partisi’nin iktidar yıllarında hiç kimse için şikâyet, tayin gibi yollara tevessül etmedim. Bu gün de etmiyorum. Bunun için bu yazıyı yazmaya mecbur kaldım.

Eleman yok diyorlar, iste efendim. Dirayetini kullan geçici taşeron işçi ile ekip oluştur. İnsanların sürek sürek Telekom’dan telefon aboneliklerini sonlandırdıklarını şimdi daha iyi anlıyorum.

Tİ-Vİ BU

Çıktığından beri (2010) abonesi idim. Yaz aylarında Ödemiş’de olmadığımızdan, Gölcük’deki TTNet’in Santral gücü yetmediğinden abonelerine Ti-Vi Bu hizmeti verilemiyor. Yaz başında kablolara varasıya alıcısı, modemi ne varsa geriye istiyorlar. Eylül sonu dönüşümüzde yeniden abone oluyorduk. Biz telefonumuzla internetimizin bağlanmasını yeniden Ti-Vi Bu abone olmak için beklerken Telekom büyük bir skandala imza attı. Plâtformundan Bugün Tv – Samanyolu Haber Tv – Mehtap Tv. kanallarını keyfi bir uygulama ile Ti-Vi Bu yayınından çıkardı.

Bu konuda saygıdeğer okuyucularıma biraz konu ile ilgili bilgi vereyim. Araştırdım: Tivibu yerli kanallara telif hakkı ödemiyor. Yerli kanalların yayınlarını abonelerine (yani biz vatandaşlara) para karşılığı satıp, yabancı kanallara milyon dolarlar ödüyor. Tabii ki zarar ediyor. Telekom’un % 55 hissesi Suudi Öger Şirketine özelleştirmede satılmıştı. % 30 hisse TC. Hazinesine ait. % 15 lik hisse de halka açık, Borsada işlem görüyor. Siyasette yemlik tabir edilir. Telekom Yönetim Kurulu üyeleri: Erdoğan’ın Danışmanı Yiğit Bulut, C. Başkanlığı Genel Sekreteri, Bilâl Erdoğan’ın İmam Hatip Lisesi’nden bir arkadaşı ve Tivnikli soyadında iktidar yandaşı biri. Bu zat, Telekom’la birlikte 38 (yazı ile otuz sekiz) kuruluşun yönetim kurulu üyesi. Aldıkları hakkı-huzuru siz hesap edin artık.

Tvibu’nun yukarıda zikrettiğim kanalları iptal etmesine, bakalım aziz ve necip türk milletine mensup aboneler nasıl tepki verecekler. (tabii ki; hiçbir konuda tepkili olmadığı gibi bunu da kabullenecektir aboneler, buna hiç şüpheniz olmasın.)               

Neyse… Yolun açık olsun Tivibu… Bu kafayla ne kâr edersin, ne de büyürsün. Böyle devam et.

Ha.. Unutmadan yazalım kâhin değilim ama sıra Digitürk’e de gelebilir. Digitürk de büyüklerimizin hoşlanmadığı TV kanallarını bir gece ansızın silebilir. Hatırlanacağı üzere bir-iki ay evvel Digitürk, Katar’a satılmıştı. Alan kim, kaça gitti, para geldi mi, geldiyse hangi banka kanalı ile hazineye girdi. Girmedi mi yoksa? Türkiye’de ortağı var mı, varsa kim acaba? Öyle ya! Digitürk altın yumurtlayan tavuk misali para basıyor. 4 milyon abonesi var (ne yazık ki, biri de benim. Ah bu futbol merakı yok mu?) Sıradan bir AKP liye 38 Yönetim Kurulu üyeliği verildiğine göre, Digitürk’ün yumurtladığı altınlar elbette yandaş büyüklerimize de akıyordur. Benim seyrettiğim haber kanallarını o da kaldırırsa, maçı muçu bırakır iptal ederim üyeliğimi. Hiç olmazsa bol bol kitap okuyacak vaktim olur! Ciddi söylüyorum, haydi Digitürk sen Tivibu’ya uy! Senin neyin eksik? İpleriniz ayni elde değil mi?

Saygılarımla..