T.C.’yi kim kaldırdı soruyorum size? Düne kadar bu konuda bas bas bağıranlar, isimlerinin başına T.C koyanlar… Evet, Sayın Başbakanımız T.C.’yi kaldırdı! Yukarılara kaldırdı… Türkiye ile ilgili olan tüm istatistikleri de yukarıya kaldırdı… Ekonomide, sağlıkta, ulaşımda, hukukta, teknolojide, iç ve dış siyasette, demokraside… O ki ayaklar altına alınan bayrağı yerden alıp başının üstüne kaldırdı. T.C.‘yi böyle kaldırdı…

Soruyorum size, bu yapılana eylem demiyorum, vahşetle esas siz kaldırdınız T.C.’yi kendi kimliklerinizden… Türk milletine yakışmayan hareketler ile Atatürkçülüğü de kullanarak, bu ülkenin kurum ve kuruluşlarını hiçe sayarak, esas siz kaldırdınız T.C.’yi… Toplumun birbirine olan saygısını siz kaldırdınız. Huzuru ve refahı yıllardır siz kaldırdınız. PKK’yı siz ayağa kaldırdınız… IMF’yi siz ayağa kaldırdınız. Biz ise “000000”ları kaldırdık. Paramıza onur ve simge verdik. Şimdi anladınız PKK dosyası da rafa kalkıyor diye siz meydanlara kalktınız. Biz sağduyu ile sabırla duaya kalktık. Biz ülkemiz dedik, siz Tayyipsiz dediniz. Biz Yavuz dedik, siz Nevruz dediniz… Biz hizmet dedik, siz Mehmet dediniz… Biz Mehmet dedik, siz kahrolsun dediniz. Biz açılım dedik, siz bölünüm dediniz. Biz süreç dedik, siz ağaç dediniz. Biz vatan dedik, siz satan dediniz. Biz hasta dedik, siz pasta dediniz. Biz yol dedik, siz sol dediniz. Biz Anayasa dedik, siz bana tasa dediniz. Biz kalkınalım dedik, siz çalkalayalım dediniz. Biz gençlik dedik, siz eğlencelik dediniz. Biz eğitim dedik, siz eğilirim dediniz… Ya siz ne dediniz, ne ettiniz. Muhalefeti bile yapamadınız. Sadece Latin alfabesinde bulunan T ve C harfine taktınız. Biz ise Türkiye Cumhuriyetini gönlümüze kazıdık, kazıttırdık, selam durdurduk, saygı gördürdük, onur duyduk ve duyurduk. Biz sema ya kaldırırken T.C.’yi sizler ancak bizlere saldırdınız.

Cumhuriyetçilik: “Doğrudan doğruya millet egemenliğine dayanan, yöneticileri halkın oyu ile belli bir süre için seçilen devlet biçimine “cumhuriyet” denir. Cumhuriyetçilik; ulusçu, demokratik, özgürlükçü ve çoğulcu bir ilkedir.” Bu tavrınız ile bu ilkeyi rafa kaldırdınız. T.C.’yi kim kaldırdı soruyorum size?

Milliyetçilik: “Milleti sevme, milleti yüceltme amacını benimsemek ve bu yolda yürümektir.
Atatürk’ün milliyetçilik ilkesi, kendini aynı milletin üyeleri sayan kişilerin, o milleti yüceltme istekleridir.” Bu tavrınız ile Bu milleti yücelttiniz mi? T.C.’ yi kim kaldırdı soruyorum size?

Nerde kaldı “yurda sulh, cihanda sulh” ilkemiz? Bu tavrınız ile bu milleti yücelttiniz mi? T.C.’yi kim kaldırdı soruyorum size?

Yerden o taşı kime, neye, nereye, neden kaldırdınız? Türkiye Cumhuriyetini Polisine, halkın iş yerine, evine, arabasına… Sebep? Ağaç sevgisi, AVM düşmanlığı. Seni oyuna getirenler değil mi ormanın içinde otel, üniversite, fabrika kuranlar… o zaman nerde idi ağaç sevginiz… Bu AVM düşmanlığınıza gelince siz değil misiniz O AVM’leri dolduran bilinçsizce harcamalar yapan oralarda eğlenen ve oraları medeniyetin beşiği gibi gösteren. Bu düşmanlık niye şimdi?

Bunlar bahane eylemler Şahane… Türkiye olarak ekonomide dış siyasette askeri alanda şaha kalkmak Ne! … Acı var mı acı? Ölü var mı ölü? Tüh, bir de o olsa daha büyük zevk alacaktık… Eylemleri yaparken birazda bunları planlanması gerek… PKK içinizde, onlardan destek alırsınız diyeceğim, fakat gördük ki; PKK’yı Kürt halkı ile özleştirenlere çok güzel bir cevap bu eylem… PKK Kürtlük ile ilgili değildir… O eylemleri yönetenler, şimdi bu eylemleri yönetiyorlar… PKK‘ya lanet oku, köpeğin sahibi ile aynı safta yer al, T.C. polisine taş at… Bunu anlayan anlatsın…

Bu ülkeye ve geleceğimize yapılan en büyük hainliktir bu eylemler. Birkaç ay sonra sandık gelecek önümüze… Anlaşılıyor ki o sandıktan da ümitlerini kestikleri için daha şimdiden olayı bu şekle getirerek, darbelerden medet uman bir muhalefet ile birlikteyiz… Biz ileriye bakalım dedikçe, onlar geçmişteki darbeleri hayal ederek kardeşi kardeşe kırdırma planları ile ülkeyi kaosa sokup, ESAD’a Suriye’deki katliamında baş kaldıran Türkiye’nin sesini kısmak ve yularlıları koltuğa oturtturmak.

Cumhuriyeti ve demokrasiyi ayaklar altına alarak, zorbalık ile yönetime geleceklerini sanan çapulculara selam olsun…