Haber: Dilek Ayvalı

2019 Yılında Tire Organize Sanayi Bölgesinde kurulan Meister Bauer’in bitki koruma ürünleri bayisi Tire’de açıldı.Volkan Bayraktar ve Alptuğ Bakanoğlu ortaklığında Tire İpekçiler Mahallesi Mutlu Caddesi No:2’de yapılan muhteşem bir açılışla hizmete başlayan Meister Bauer Bitki Koruma Ürünleri Bayisinde, Tire’de üretilen bitki besleme ve gübre ürünleri satışa sunuluyor.

Açılış törenine TOSBİ Müdürü Galip Kılınç, Tire Ticaret Odası Başkanı Mehmet Nadir Delikanlı, Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, Meister Bauer Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Kurt, Genel Müdür Alptuğ Bakanoğlu, Satış Müdürü Yüksel Lala ile Tireliler katıldı.

50 KİŞİYE İSTİHDAM

Açılışta konuşan Tire ticaret Odası Başkanı Mehmet Nadir Delikanlı, “Bu yatırımı Tire’ye kazandıran Tolga beyi kutluyorum. 50 kişiye istihdam sağlıyorlar. Tire ekonomisine sundukları katkı ve sektöre böyle bir firma kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

SEKTÖRÜN İHTİYACI OLAN TÜM GÜBRE GRUPLARININ ÜRETİMİ

Faaliyetlerini Tire Organize Sanayi Bölgesinde 1 yıldan bu yana sürdüren Meister Bauer ile ilgili bilgi veren Genel Müdür Alptuğ Bakanoğlu, “Fabrika sahamız kendimize ait olmakla birlikte 15 dönüm alan içerisinde yer almaktadır. Tesisimizde tohumdan hasada sektörün gereksinim duyduğu tüm gübre gruplarının üretimi yapılmaktadır. Bu kapsamda; Yavaş Salınımlı Kompoze ve Azotlu Gübreler, Organomineral Gübreler, farklı formülasyon ve segmentteki NPK Damla Sulama Gübreleri, Organik Toprak Düzenleyiciler, Sıvı gübreler, Spesifik Özel Gübreler ve Yardımcı Ürünler olmak üzere 7 farklı grupta 60’ın üzerinde ticari ürün Türk Tarımı’nın kullanımına sunulmaktadır. Meister Bauer’in üretim kapasitesine bakacak olursak; Yavaş Salınımlı Gübreler 350 ton/gün, NPK Damla Sulama Gübreleri 150 ton/gün ve Sıvı Gübreler de 50 ton/ gün’dür” dedi.

Meister Bauer Bitki Koruma Ürünleri Bayi ortağı Volkan Bayraktar da, açılış programına katılan herkese teşekkür ederek bölgede çiftçilikle uğraşanları firmalarına beklediklerini kaydetti.

Editör: Haber Merkezi