“Eğer büyük bir ihtirasa sahipseniz, onu gerçekleştirme yönünde mümkün olduğunca büyük bir adım atın. Bu küçücük bir adım da olabilir, ama onun şimdilik atabileceğiniz en büyük adım olduğuna itimat edin”.
Mildred McAFEE

 Toprağa bir tohum ekeceksiniz. Önce uygun zamanı bekler, tarlayı ekime hazır hale getirir, tohumu eker, çapalar, sular ve meyvesini vermesini beklersiniz. Birini eksik ya da yarım yapsanız mahsulünüz sizi üzebilir. Bu sıralama aslında bizim hayatımızdaki hedeflere ulaşmamızın da bir örneği niteliğindedir.  Peki, siz hedeflerinize ulaşmak için belli bir sıralama takip ediyor musunuz? Temeliniz sağlam mı? Hayatınızı büyük bir telaş ve karmaşa içinde mi inşa ediyorsunuz yoksa sakin ve emin adımlarla mı?

Yaşamımız küçüklü büyüklü birçok hedeften oluşur. Bu işimizde iyi bir kariyer yapmak ya da gün içinde önce yemek yapıp sonra alışverişe çıkmayı planlamak olabilir.  Bazen hedeflerimizle ilgi öyle büyük bir ihtirasa kapılırız ki başlangıç noktamız ve hedefimiz arasındaki küçük ama önemli adımları atlarız. Bazen de hedefe ulaşma konusunda o kadar negatif düşüncelere sahip oluruz ki tek bir küçük adım dahi atamayız.

 

Süreç Yasası bize; hedeflerimize adım adım gitmeyi, sakin kalmayı, istediklerimizin oluşması için gerekli süreyi tanımamız gerektiğiniz anlatır. Küçük gibi görünen adımlar aslında kendi içinde büyük adımlardır ve bizi asıl hedefimize götürecek olan en güvenilir yoldur. Büyük hedefleri gerçekleştirmek çok kolay olmadığı için bazen cesaretimizi de kırar bu da bizi başarısızlığa götürür. Her küçük adımımızı başardığımızı gördüğümüzde cesaretimiz ve kendimize güvenimiz yerine gelir. Küçük adımlar yoldaki güzellikleri ve fırsatları görmemizin en güzel ve kolay yolundan biridir. “Yol hakkında kaplumbağa tavşandan daha çok bilir” sözü bence bu yasanın içeriğini güzel şekilde özetler.

 

Sırasıyla önereceğim adımları izlemeniz sizi hedefinize daha başarılı ve kolay ulaştıracaktır.

 

-       Hedefinizi belirleyin (puzzle’ın tamamını görün).

-       Sizin için en uygun yolu belirleyin.

-       Bu yolda kolay ilerlemenizi sağlayacak olan şeyleri en doğru ve yeterli biçimde edinin (eğitim, kişi, para vb.).

-       Sizi asıl hedefinize ulaşmanızı sağlayacak küçük hedefler belirleyin (bu aynı zamanda size çözülmesi imkânsız gibi görünen durumları kolaylıkla çözme imkânı verecektir).

-       Akışa güvenin (bırakın geri kalanı külli irade halletsin).

 

Sevgi ve huzurla kalın.