Bahsetme bugün dünün mucizesinden,
İnsan utanır sonra yarın kendi sesinden Asrın yaşamak hakkını vermez sana kimse;
Sen asrını üstünde izin varsa benimse. 
Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır…

Süleyman Şah Türbesinin hazin sonu ile ilgili haberleri 3 gündür, televizyonlardan takip ediyoruz. Süleyman Şah: (1178-1217) Kaya Alp’in oğlu Ertuğrul Gazi’nin babası, ilk Osmanlı Hükümdarı Osman Gazi’nin dedesidir. Türkmenistan’dan 50 bin kişiyle Kuzey Kafkasya üzerinden, Doğu Anadolu’ya gelerek 1214 de Erzincan ve Ahlat taraflarına yerleşti. Süleyman Şah Kayı Boyu’ndan birkaç beyle Caber’e giderken Fırat Nehrinde boğuldu. Türkiye’ye kuş uçuşu 30 Km. mesafede defnedildi. Bir Külliye kurularak, türbesi yapıldı.

            Birkaç senedir Suriye’nin yaşadığı iç harp sonucu, türbe Kürt’lere ait bölümde (PYD, PKK. nın Suriye’deki adı) kaldı. Kanaatime göre, ABD. nin Kürt Devleti kurulması desteği ile Türkiye’yi kaybetmek istememesi sonucu ve  telkiniyle tabii ki, Oslo müzakerelerinde verilen garanti sonucu, bu operasyonla, son Türk toprağını da terk etmek zorunda kaldık. Hani “Barış Süreci” diye millet olarak avutuluyoruz ya, onun bir parçası. Burada Türk Silâhlı Kuvvetleri’nin asla bir zafiyeti söz konusu değildir. AKP. Hükümeti’nin isteği ve emirleri doğrultusunda hareket edilmiştir. PYD Kürt Devletine dikensiz bir gül bahçesi hediye edilmiştir.

KARDAK  ADASI   KRİZİ

Ocak 1996’da Yunanistan ile Türkiye arasında, Türk Bandralı bir geminin, Kardak kayalıklarında karaya oturması sonucu meydana gelen olaylar yüzünden iki ülke savaşın eşiğine geldi. Yunanistan Ordusu doğudaki adacığa asker çıkarıp bayrak dikti. Bunun üzrine iki ülkenin deniz kuvvetleri adanın çevresine konuşlandı. Dönemin Başbakanı Tansu Çiller, o bayrak iner, o asker gider diyerek, Türk Silâhlı Kuvvetleri’nin savaşa hazır olduğunu belirtti ve 30 Ocak 1996 gecesi adaya asker çıkarılmasını istedi. Türk SAT ve SAS Komandoları, Doğu Kardak’ı kuşatmış olan Yunan Donanmasının arasından geçerek hemen yandaki ikinci adaya (Batı Kardak) gece operasyonu ile çıkıp, Türk Bayrağını diktiler. Daha sonra ABD. Başkanı Bill Clinton’un araya girmesi ile eski hale dönüldü. Pes etmeyen Devlet iradesini burada görüyoruz.

FALKLAND ADALARI SAVAŞI

2 Nisan 1982 de Arjantin’in Falkland ve Güney Georgia Adalarını işgal etmesi ile başlayan savaştır. Altı hafta süren savaşın ardından Arjantin teslim olmuş ve işgal ettiği toprakları terk etmiştir. Arjantin’deki iktidardaki Leopoldo Galtieri rejimi savaşın ardından devrilmiştir. İngiltere ise kendi toprağı olan adaları geri almanın etkisiyle Margareth Thatcher 1983 de Birleşik Krallık Seçimlerini ezici bir çoğunlukla kazanmıştır. İngiltere – Arjantin arası 4.000 Km. dir. Büyük Devlet olmanın sebebi de bu dirayet olmalı zannımca. Falkland Adaları Arjantin’in Güney kıyılarında, Macellan Boğazı’na 500 Km. uzaklıktadır. Arjantin halen bu adalar üzerindeki hak iddiasını sürdürmektedir.

            Saygılarımla..