Kâbus gibi bir haftayı geride bıraktık. Önce Suruç’ta 32 evladımızı yitirdik. İçlerinde hiçbir art niyet olmadan barışa hizmet ve Kobani'deki çocuklara oyuncak götürmek için Suruç’a gelen gençlerimizi IŞİD terörüne kurban verdik. Ölenlere rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Acı hepimizin. Ancak sonrasında gelişen olaylar daha da acı. Olay sonrası en garip açıklama ise Arınç’tan geldi: “Ölenlerin arasında ne belediyeden bir yetkili var, ne de HDP il ve ilçe yöneticileri var.”(!)

Suruç olayını protesto etmek için PKK Erzurum-Iğdır arasında yol kesip 8’i TIR, 13 aracı yakıyor. Ardından Adıyaman’da bir askerimiz, Şanlıurfa’da iki polisimiz şehit ediliyor. Hükümet konaklarına, polis karakollarına bombalı saldırılar düzenleniyor, askeri birliklerimiz zaman ayarlı bombalar patlatılarak yok edilmeye çalışılıyor. Hükümet ABD’ye İncirlik üssünü açıp IŞİD ve PKK’ya operasyon başlatıyor, bunun üzerine ülke karışıyor, protesto gösterileri ülkeyi iç savaşa doğru sürüklüyor.

PKK, 1987 Mardin Pınarcık köyünde 30; 1989 Hakkâri Yüksekova’da 211990 Şırnak Çevrimli’de 27; 1992 Bitlis Cevizdalı köyünde 30; 1993 Bitlis Mutki yöresinde 28; Erzurum Yavi’de 35; Başbağlar’da 33; 1995 Tunceli Ovacık’ta 18; 2007 Şırnak'ta 13; 2008 İstanbul Güngören'de 18; Şemdinli Aktütün’de 15; 2011 Diyarbakır'ın Silvan’da 13; Hakkâri Çukurca’da 26 asker ve vatandaşımızı şehit etti(15’in altındaki şehitlerin hepsini yazmadım.)

Önce HDP’ye soruyorum. Bu şehitler toprağa verilirken neden sesiniz çıkmadı? PKK bu katliamları yapınca Güneydoğu halkına saldırılar mı düzenlendi? IŞİD’in yaptığı ile PKK’nın yaptığının farkı ne? IŞİD irticacı, PKK ayrılıkçı terör hareketi. Zamanında birçok katliam emrini veren APO değil miydi? Suruç’taki eylemi devlet mi yaptı? IŞİD’e kızıp Türkiye’ye saldırmak niye? Katliamı protesto etmek hakkınız, ama çevreye zarar vermeden, bizim yaptığımız gibi. Hani Türkiye’nin partisi olacaktınız? Ortalığı yatıştırmak yerine yangına körükle gidiyorsunuz. Tavrınızı koyun, Türkiye kan gölüne dönerse bunda sizin de payınız olacağını aklınızdan çıkarmayın.

Kürt açılımı varken herkes mutluydu(!) Ben o zamanlar uyardığımda bazı okurlarım benimle dalga geçtiler, tepki gösterdiler. “Hoca, bak artık şehit haberleri gelmiyor. Yoksa sen barıştan yana değil misin?” dediler. “Bekleyin görün, bunlar seçimlere kadar danışıklı ateşkes. Seçimden sonra araları açılırsa o zaman görüşürüz” dedim. Keşke haksız çıksaydım.

Bu duruma gelinmesinin tek sorumlusu AKP politikası. 2000’li yılların başında terör neredeyse sıfıra inmişken bugün iki terör örgütü ile mücadele ediyorsak bunun iki nedeni var. Birincisi yıllarca çözüm süreci diye PKK’ya her türlü tavizi verdiniz. Yakalandığında şaşkın bir durumda “Milletime hizmet için her şeyi yaparım.” diyen Apo şimdi burnundan kıl aldırmıyor. 2007’de Irak’a yapılan kara harekâtında PKK neredeyse bitiyordu.
ABD savunma bakanlığı görevlilerinin 28 Şubat'ta Ankara'da yaptığı temasların ertesi günü harekâtı sona erdirdiniz. PKK’ya Silah bıraktıramadınız. Güney sınırı yolgeçen hanına döndü. 3-4 yıldır PKK doğuda yol kesiyor, kimlik kontrolü yapıyor. Ne gibi önlem aldınız? PKK ile mücadele eden orduyu, onlarla savaşmayı en iyi bilen komutanları Ergenekon yalanı ile ABD ile birlik olup yok ettiniz. İşin bir diğer ilginç yanı yıllardır PKK asker, yurttaş öldürüyor, karakollara saldırıyor, iş makinelerini yakıp yol kesiyor, Apo posterli miting düzenliyor, engellemeye çalışmıyorsunuz. Şimdi operasyona kalkıyorsunuz. Bu operasyon IŞİD’e karşı PKK’yı zayıflatıyor. Bırakın birbirlerini yesinler, bitirsinler. Siz içerde güvenliği sağlayın. Geç kaldınız. Yılanın başını küçükken ezmediniz. Şimdi baş edemiyorsunuz. Rüzgâr ektiniz, fırtına biçiyorsunuz. Hani terör, açılımla sona erecekti? Tonla para ödediğiniz akil adamlarınız açılımı halka çok iyi anlatmışlar doğrusu. Şimdi mutlusunuzdur, sanırım.

İkincisi IŞİD’in bugün büyük bir güç haline gelmesine siz neden oldunuz. Bana masal anlatmayın. Reyhanlı’da TIR’ların içindeki silahların nereye gittiği açıkça ortada. Değilse bu telaşınız niye? TIR’ı durduran asker ve savcılar için “TIR’a yaklaşanları vurun” denmedi mi? Yine bir MİT’çinin “Bu TIR ağzına kadar silah dolu, eğer açılırsa yarın hükümet düşer.” demesi ne anlama geliyor? “Silah Türkmenlere gidiyor” dediniz, Türkmenler yalanladı. Dediğiniz gibi araçta yiyecek var idiyse neden aranmasına engel oldunuz? Savcı ve komutanları neden tutukladınız? Ülke TV ekranlarında “PKK ve IŞİD terör örgütü değildir.” diyen Orhan Miroğlu şimdi sizin milletvekiliniz değil mi? Esad’ın “Bize saldırılınca özgürlük, kendilerine saldırılınca terör oluyor.” sözlerini haklı buluyorum. Beslediniz kargayı şimdi gözünüzü oyuyorlar. Suruç olayı sonrası ilk çözüm planınız da harikaydı. Hemen Twitter’de paylaşımları yasakladınız. Ne çözüm ama. Asıl çözüm güvenliği sağlamak.

Şimdi herkes birbirini suçlama yarışında(AKP-HDP). Tek suçlamayan CHP. CHP’ye % 25 oy veren halkın % 50’si oy vermese de CHP’yi takdir ediyor. CHP yeri geldi MHP ve HDP’ye baraj altına düşmesin diye oy verdi. Şimdi fedakârlık yapıp AKP ile hükümet kurmaya çalışıyor. Keşke diğer alternatif koalisyon gerçekleşseydi. Şu an çok zor bir dönemeçteyiz. Terörün kısa sürede bir iç savaşa dönüşmesi en büyük korkum.  Nerde, ne zaman bomba patlayacağı belli değil. Allah sonumuzu hayretsin. Saygılarımla, hoşça kalın.