Haber: Dilek Ayvalı

Tire’nin Turgutlu Mahallesinden yüzde 90 görme engelli Milli Sporcu Enver Kala (26), 2020’de Tokyo’da yapılacak olan olimpiyat seçmelerinde 800 metre koşusunda Türkiye birincisi oldu.

TEK ENGELLİ SPORCU BENDİM

Yüzde 90 görme engeli bulunan milli sporcu Enver Kala, Bursa’da yapılan seçmelerin ardından mutluluğunu Yerelgüç Gazetesi ile paylaşarak şunları kaydetti, “2009 yılında başladığım koşuculukta bugün bu noktaya gelmiş olmaktan büyük onur duyuyorum. Cumartesi günü Bursa’da yapılan seçmelerde engelli kategorisinde yarışmadım. 3 set halinde yapılan 800 metre koşulan yarışta 30 kişi arasındaki tek engelli sporcu bendim ve Türkiye birincisi oldum” dedi.

HEDEFİM İLK ÜÇE GİRMEK

Yarışmaya İzmir’de bir antrenörle hazırlandığını söyleyen Tire’nin gurur kaynağı Milli Sporcu Enver Kala, “25 günlük sıkı bir antrenmanla yarışmaya hazırlandım. Şimdi 5 ay sonra İstanbul’da yapılacak olan uluslar arası arenadaki seçmelere katılacağım. Olimpiyatta hedefim ilk üçe girmek. Ülkeme ve ilçeme bu gurur ile dönmek istiyorum” dedi.

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR

Yarışmaya hazırlanırken kendisine destek olanlara da teşekkür eden Milli Sporcu Enver Kala, “Yarışmaya giderken bana büyük destekleri olan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’a, Tire Belediye Meclis Üyesi Serhan Aydın’a, aileme ve arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

ÖNCEKİ BAŞARILARI
Enver Kala, Atletizmi Türkiye Şampiyonası’nda 1500 metre B3 18+ Büyük Erkekler kategorisinde yarıştı. 14 sporcunun yarıştığı kategoride Enver Kala 4,47’Lik süreyle birinci oldu. Daha sonra 5000 metre B3 Erkekler kategorisinde yarıştı. Türkiye çapında 11 sporcunun yarıştığı kategoride Tireli Enver Kala, 18,32’lik süresiyle birinci oldu.

 

Editör: Haber Merkezi