Haber: Dilek Ayvalı

Tire Belediyesinin himayesinde gerçekleştirilen ‘Uluslararası Dama Şampiyonası’, 19-21 Ekim’de restore edilerek yeniden kullanımına başlanan tarihi bedestende başladı. Şampiyonaya Türkiye’nin yanı sıra İran, Azerbaycan, Lübnan, Kuveyt ve Katar’dan yaklaşık 35 sporcu katıldı.

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, ilçede ikinci kez bir dama şampiyonasının düzenlendiklerini belirterek, "Türkiye’nin 4 bir tarafından dama ustaları burada. Bunun adını dünya şampiyonası koymak abartılı bir deyim değil. Dama sporunun bilindiği oynandığı yerlerdeki tüm ustalar burada. Geçen sene başarıyla birincisini yapmıştık inşallah 3 gün boyunca bu tarihi mekânda güzel oyunlar seyredeceğiz. Tireli gençler mutlaka bireyler öğreneceklerdir. Sonra bunların ileride eğitim safhasında bazı ustaları belirli periyotlarda burada ağırlayarak bu dama sporunun gelişmesine katkı koyacağız. Daha çok insan tarafından oynanmasını sağlayacağız” dedi.

Tire’deki şampiyona için Lübnan’dan gelerek yarışmaya katılan Fadi Umran, “Dama dünyaca meşhur. Lübnan’da Dama şampiyonuyum. Tire’ye geçen yıl da geldim dama turnuvası için geldim. İddialıyım. Tire turnuva alanı çok güzel. Belediye başkanı çok güzel bir insan. Katılımcılar konuklar çok güzel insanlar” dedi.

Toplamda 12 bin lira para ödülünün dağıtılacağı şampiyonanın ödül töreninin, 21 Ekim Pazar günü gerçekleştirileceği kaydedildi.

Turnuvanın ilk günü açılış törenine katılan ve yarışmacılarla dama müsabakalarına çıkan Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, yarışmacılardan da büyük ilgi gördü. Sporsever kişiliği ile bilinen Başkan Çiçek’in damada da usta olduğu görüldü. Tayfur Çiçek dama oynadığı Lübnanlı Fadi Umran’ı yendi.

Editör: Haber Merkezi