Tire Müftülüğünün başlatmış olduğu yaz Kur’an kursunda Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan sportif faaliyetlerde Tire camiler arası halı saha turnuvası finalinde Mehmet Akif Camii’si Giritli Hasan Ağa Mescidi’ni 4-3 skor ile mağlup ederek şampiyon oldu.
Tire Müftülüğü yaz Kur’an kursunda camilerde eğitim alan öğrencileri arasında düzenlemiş olduğu sportif faaliyetlerinden birisi olan halı saha turnuvasında finalin adı Mehmet Akif Camii ve Giritli Hasan Ağa Mescidi idi. Hakemin başlatma düdüğünü çalması ile birlikte başlayan maçta ilk yarıyı 2-0 Mehmet Akif Camii önde bitirdi. İkinci yarıya hızlı bir şekilde başlayan Giritli Hasan Ağa Mescidi durumu 2-2 yaparak skoru eşitledi. Heyecanlı gecen bu dakikalarda karşılık atılan gollerle skor 3-3 ‘ e geldi. Maçın penaltılara gitmesi düşünüldüğü sıralarda son dakikada atılan gol ile birlikte Mehmet Akif Camii şampiyonluğunu ilan etmiş oldu.
Tire Müftüsü Salih Sağlam final maçın ardından yapmış olduğu konuşmasında ‘’ Yaz Kur’an kursumuza devam eden öğrencilerimize bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik Spor Müdürlüğü protokolünce sportif faaliyetler yapılmıştır. Bizde Tire Müftülüğü olarak ilçemizde bu yıl burada halı saha futbol turnuvası düzenledik. Turnuva maçları süresince güzel maçlar izledik. İnşallah bundan sonraki yıllarda yüzme, atletizm, tenis vs spor etkinlikleri ile ilçemizdeki Halk Eğitim Müdürlüğümüzle çalışmalar yaparak faydalı olacak bir şekilde spor etkinlikleri düzenleyeceğiz. Bu tür yaptığımız ve yapacak olduğumuz spor etkinlikleri ile yaz döneminde açılan Kur’an kurslarımız ile birlikte çocuklarımızı sosyal çevrede iyi bireyler yetiştirmek ve aynı zamanda dinimizi öğretmektir.’’ dedi.
Editör: Haber Merkezi