HABER : DİLEK AYVALI
Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in de katılımı ile Tire 1922 Spor’un düzenlediği dayanışma yemeğine çok sayıda iş adamı ve kurum yöneticisi katıldı.

Yemeğe ev sahipliği yapan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Tire 1922 Spor’un geçtiğimiz dönemlerde yaşadığı başarılar ile çeşitli olumsuzlukları anlattı.
“Tire 1922 Spor Tire’nin adını duyuruyor”
Başkan Çiçek, şunları kaydetti “Geçtiğimiz dönem Karadeniz de yapılan maçlara gittiğimizde bazı kişiler ‘Tire neresi veya nerede’ diye biz soru yönelttiler. İlçe Belediye Başkanı olarak Tire’nin tanıtımı için ne gerekiyorsa yapmak istiyorum. Örneğin Tire Süt marka olarak ilçemizin isminin duyurulmasında önemli katkılar sağlamaktadır. Tire 1922 Spor kulübümüz başarı elde ederse ilçemizin tanıtımına önemli katkı vereceğine inancım tamdır.”
“Borcu olmayan 7 – 8 takımdan biriyiz”
“Futbol dalında tüm liglerde faaliyet gösteren 121 profesyonel takım var. Maalesef birçoğu borç içinde. Borcu olmayan 7 – 8 takım var bu takımlardan biride bizi takımımız. Bu durumu işadamlarımızın katkısı ve altyapıdan yetiştirip büyük takımlara transfer ettiğimiz oyuncular sayesinde sağladık.”
“Sporu seven destekleyen, bir kaymakamımız var”
“İlçemize yeni gelen ve sporu seven destekleyen bir kaymakamımız var. Geçen sezon takımımıza çok destek verdi, kendisine huzurunuzda teşekkürlerimi sunuyorum. Stadımızın tamamlanmasına az kaldı. O da tamamlanınca federasyon bazı Milli maçların bu statta oynanabileceği müjdesini verdi. Stadımızın yapımında çok önemli katkıları olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na da teşekkür ediyorum.”
Kaymakam Tanrıseven, “Tire 1922’yi desteklemek hepimizin görevi”
Kaymakam Tanrıseven, Tire’ye atandığı günden bu yana ilçenin tanıtımı, kalkınması için her alanda çalışmalarımı aralıksız sürdürdüklerini belirtti. Yüksek öğretimin geliştirilmesinden, turizm ve sanayi alanlarına kadar birçok faaliyet sürdürdüklerini kaydeden Kaymakam Tanrıseven şunları söyledi:
“Bunlara ilişkin sonuçları önümüzdeki günlerde görmeye başlayacağız. İlçemizdeki stat ve yanındaki antrenman sahaları tamamlandığında birçok kişi buralardan faydalanacak ve özellikle dışarıdan gelen takımlar ve sporseverler ilçe ekonomisine önemli girdi sağlayacaklar. Yapılan stat 14.000 kişi kapasiteli modern bir stat olacağından, hem süper lig maçları dahil olmak üzere bazı Milli maçların burada oynanması söz konusu olacaktır. Bu durum bile Tire’mizin tanıtımı ve ekonomisi için ciddi bir kazanım olacak.”
“Tire 1922’nin üst liglere çıkması, tire’nin de lig atlaması demektir”
Kaymakam Tanrıseven, geçmişte spor kulübü yöneticisi ve mülki amir olarak hep spora destek verdiğini belirterek, “Tire 1922’nin üst liglere çıkması Tire’nin de lig atlaması demektir. Bu nedenle Tire 1922’yi desteklemek hepimizin görevi, boynumuzun borcudur” dedi.
İşadamlarından tam destek
Yemeğe katılan davetliler, Tire 1922 Spor kulübü için kendi aralarında bağış topladılar ve bu yardımların sezon boyunca da devam edeceğini belirttiler.
Gecede Tire Emniyet Müdürü Engin Tetik, Jandarma Komutanı Yzb. Emre Davutoğlu, Tire 1922 Spor Kulübü Başkanı Mutlu Sarayköylü, kulüp yöneticileri ve birçok iş adamı hazır bulundu.

Editör: Haber Merkezi