Haber: Dilek Ayvalı

Tire Tayfur Çiçek Stadyumu’nda çıkan olaylarda stadyumu tahrip eden 12 Turgutluspor taraftarının kimlikleri, Tire polisi tarafından belirlendi. Şüphelilerle ilgili işlemler başlatıldı. 

12 Eylül 2018’de Tire 1922 ile Turgutluspor arasında oynanan lig maçında, Turgutluspor taraftarının bulunduğu tribünde olaylar çıkmış olaylar esnasında bazı taraftarlar şiddetin dozunu kaçırıp, stadyumun koltuklarını sökmüşler, Tire 1922 taraftarlarının olduğu tribünlere fırlatmışlardı. 

65 milyon liraya mal olan ve bölgede bir benzeri daha olmayan Tire Tayfur Çiçek Stadyumu’na verilen bu hasar Tire’de büyük tepkiye sebep olmuştu. 

Yaşanan olaylarla ilgili soruşturma başlatan Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü, yürüttüğü sıkı takip sonucu stadyum ekipmanlarına zarar veren Turgutluspor taraftarı 12 kişinin kimlik tespitini yaparak haklarında işlem başlattı. Şahıslar hakkında hazırlanan dosyada, kamera görüntüleri de yer alıyor. 

MAÇ SAATİNDE İMZAYA GİDECEKLER

İşlemler tamamlandığında stadyuma zarar veren Turgutluspor taraftarı 12 kişinin 6222 sayılı Sporda Şiddet Ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında, maç saatlerinde bulundukları ilçenin emniyet müdürlüğüne giderek imza atmaları, dolayısıyla taraftarı oldukları takımın maçlarından men olmaları bekleniyor. 

TRİBÜNLER KAMERALARLA KAYIT ALTINDA

Hangi karşılaşma olduğu fark etmeksizin, her maçta güvenlik önlemini en üst düzeyde tutan Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü, tribünleri de kameralarla kayıt altında tutuyor. Tribünlerde yaşanması istenmeyen bu gibi olaylarda, son derece titiz bir çalışma yürüten Tire polisi, olaylara karışan şahısları görüntüler sayesinde en kısa sürede tespit ederek gerekli işlemleri gerçekleştiriyor.

Editör: Haber Merkezi