Özel Dünya Koleji Ortaokulu Yıldız Kız Voleybol takımı İzmir’de,  takım arasına kalarak istikrarlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Ödemiş’te oynanan müsabakalarda rakiplerine set vermeden 3-0 kazanan Özel Dünya Koleji Yıldız Kız Voleybol takımı, İzmir’de oyanının müsabakalarda ilk olarak Kemalpaşa Orkunoğlu Koleji ile karşılaştı.

Dünya Koleji Yıldız Kız Voleybol takımı rakibini sahadan sildi

Kadrosunun tamamını Arkas Voleybol takımında oynayan oyunculardan oluşturan rakibi karşısında güzel bir oyun oynamasına rağmen, maçtan 3-0 yenik  ayrılan Özel Dünya Koleji, grubundaki son maçta Güzelbahçe Özel MEV Koleji ile karşılaştı. Çarşamba günü saat 13.30’da Balçova’da oynanan müsabakaya, kaptan Meltem Kuydere, Dilay Görken,  Cemile Ak, Eylül Su Kocael, Nil Esmer ve Zeynep Türkön’den oluşan kadroyla çıkan Özel Dünya Koleji Yıldız Kız Voleybol takımı, ilk sayılardan itibaren rakibine çok büyük baskı kurarak üstün bir oyunun ardından 1. seti 25-07 kazanarak setlerde durumu 1-0 yaptı. 2. sete kural gereği 3 oyuncu değiştirerek çıkan takımda bu sette Ceren Yamalı, Dila Şendurur, ve Sude Çıngır görev aldı. Bu sette üstün oynayan Dünya Koleji Voleybol takımı ikinci seti de 25-08 alarak 2-0 öne geçti. 3. sete ideal kadrosu ile başlayan Dünya Koleji Yıldız Kız Voleybol takımı bu sette rakibini sahadan silerek çok üstün bir oyun ortaya koydu. Seti 25-02 alarak maçı 3-0 kazandı ve çeyrek finale yükselmeye hak kazandı.

Taşçıoğlu, “Başarılardan gurur duyuyoruz”

Özel Dünya Koleji Okul Müdürü Serkan Taşcıoğlu Yıldız Kız Voleybol takımlarının İzmir’de gösterdikleri başarıdan dolayı gurur duyduklarını belirterek, öğrencilerin akademik başarıları yanında bu tür sportif ve sosyal faaliyetlerde de başaralı olmaları için çalışmalarının süreceğini söyledi. Taşçıoğlu, “Öğrencilerimizin akademik çalışmalarının yanı sıra, sosyal becerilerinin de gelişmesini, hayata daha donanımlı hazırlanmalarını sağlamakta ve öğrencilerin kendilerine olan güven duygularının gelişmesinde bu tür etkinliklerin büyük bir rolü olduğunun bilincindeyiz. Öğrencilerimizi bu tür uğraşlarda rol almaları için motive ediyoruz ve bunda da başarılı oluyoruz. Takımlarımıza çeyrek final maçlarında başarılar diliyorum” dedi.

“Hedefimiz yarı final”

Taşçıoğlu ayrıca, maçların zorlu geçeceğini, çeyrek finalde Rota Koleji, Gelişim Koleji, Işıkkent , Özel  Ege Ortaokulu, Özel Türk Koleji gibi voleybolda büyük yatırım yapan takımlara karşı mücadele edeceklerini belirterek, müsabakaları en iyi yerde tamamlamaya çalışacaklarını, hedeflerinin yarı finale yükselmek olduğunu söyledi.

 

 

Editör: Haber Merkezi