HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Spor Toto Bal 8. Gruptaki son hafta mücadelesinde Ödemişspor Bozdoğan Belediyespor’u Ziya ve Mustafa Acun’un attığı gollerle 2-0 mağlup ederek, 3.Lig kapısına dayandı.

Binlerce taraftarın şovlarıyla renklenen maçta tribünler dolarken maçı izleyemeye gelenler arasında Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Beydağ Kaymakamı Gürkan Üçüncü oda ve birlik başkanlarıyla birlikte şeref tribününden takip eden Belediye Başkanı Mahmut Badem, 24 yıllık hasreti, bitirmeye çok yakın olduklarını belirterek Ödemişlileri bu şampiyonluğu doyasıya kutlamaya davet etti. Badem daha sonra sahaya inerek futbolcularla kucaklaştı. Futbolcular Badem’i omuzlarda taşıdı.

Çamlık Tayfadan muhteşem Koreografi

Karşılaşma öncesi Ödemişspor Çamlık Tayfa Grubu, 1200 kırmızı-lacivert kartonla unutulmaz bir koreografiye imza attı. “Zafer inananlarındır” ifadelerinin yer aldığı pankartı açan taraftarlar yüzlerce konfeti ve meşaleyle maçın ilk düdüğüyle birlikte oyunu durdurdu. 10 dakika boyunca konfetilerin temizlenmesi beklendi.

Şampiyonluk için 1 puan alması yeterli olan Ödemişspor maça çok hızlı başladı. 15’te Şafak’ın üstünden atladığı topla sol çaprazdan hızla ceza alanına yaklaşan Mustafa Acun’un pasında arka direkte Ziya İnday dokundu: 1-0


45+1’de sağ çaprazdan kaleye yaklaşan Maxim’in şutunu kaleci Mert ayaklarıyla çıkarttı. 45+4’te Ziya ceza alanına sızdı kaleci Mert yine gole izin vermedi. İlk yarı 1-0 sona erdi.


62’de konuk ekipte Muzaffer uzaklardan kaleyi yokladı, yerden seken topu Yaşar direk dibinde karşıladı. 66’da Alex oyuna girer girmez sağ çaprazdan deparla ceza alanına yaklaştı, vuruşunda yakın direğe de çarpan top auta gitti. 67’de Mustafa Acun’un soldan ortasında arka direkte Alex gelişine vurdu az farkla dışarı gitti. 76’da savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topu önünde bulan Hakan göğsüyle düzeltip vurdu yerden de seken top direği sıyırdı. 83’te Hakan’ın nefis pasında sağ çaprazdan hızla ceza alanına sızan Mustafa Acun bire bir durumda şampiyonluk kapılarını tamamen açan golü kaydetti: 2-0


Maç sonu büyük bir sevinç vardı

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Saraçoğlu Stadı’nda görülmemiş bir sevinç yaşandı. Küme düşen Bozdoğanlı oyuncuları ev sahibi ekip oyuncuları teselli ederken hakemlerin ve konuk ekibin soyunma odasına gidişinin ardından taraftarlar sahaya girip futbolcularla şampiyonluk coşkusunu paylaştı. 24 yıl sonra 3. Lig’e çok yaklaşan Ödemişliler şampiyonluk turu attı, futbolcuları ve teknik ekibi bağrına bastı.

Play Off’ta Rakip Serik Belediyespor oldu

Spor Toto BAL 8. Grup’u şampiyon tamamlayan Ödemişspor, 3. Lig’e yükselme maçında 7. Grup şampiyonu Serik Belediyespor ile karşılaşacak. Bu maçın oynanacağı tarih ve yer ilerleyen günlerde Türkiye Futbol Federasyonu tarafından açıklanacak. Maçın galibi 3. Lig’e yükselirken mağlubu, 5. Grup-6. Grup eşleşmesinin mağlubuyla bir maça daha çıkacak.

Ödemişspor Teknik Direktörü Serol Emlek, “Ben Buraya göreve geldiğimde Sorumluğumuzun ne olduğunu biliyorduk. Ona göre çalışmalarımızı yaptık. Takımın başına geç geldiğim için daha önceki alışkanlıkları değil de benim istediğim şeklide oynanması gerektiğini her zaman takıma kabul ettirmek istedim. Onları değiştirmek istedim ve bu çok uzun sürmedi. Kısa sürede adapte oldular. Çalıştık rakiplerimizden gerideydik. İlk yarı derbi maçların hepsini kazanarak onları yakaladık.  Onlar bazı zamanlar kötü gittiler. Öne geçtik. İstediğimiz şey buydu bunu aldık. Ödemiş halkına bir borcumuz vardı diye düşünüyorum. Futbolcular ve teknik heyet olarak. Çocuklarda bunun karşılığını verdiler. Hep beraber çok çalıştık. Bundan sonra artık Final maçına odaklanmak istiyorum. O şekilde çalışacağız. Başta Ödemiş halkı olmak üzere Ödemişspor yönetimine hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi.



Editör: Haber Merkezi