Aliağa FK’nın BAY olduğu 17. haftada fırsatı kaçıran Ödemişspor’un zirveyle arasındaki fark da 8 puan oldu. Ödemiş ligdeki son beş maçında bir kez gülebildi.

Denizli Akkonak Dr. Samim Gök Stadı’nda oynanan maçta Ödemişspor, Pamukkalespor’a konuk oldu. İlk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlanan maçta goller ikinci yarıda geldi. Ligin ikinci yarısında yenilenen kadrosuyla start veren sonuncu sıradaki Pamukkalespor 56’da Kenan’ın golüyle öne geçti. Ödemişspor bu gole 72’de devre arası transferlerinden İdris ile yanıt verdi. Kalan sürede iki ekibin çabası da gol getirmeyince puanlar paylaşıldı.

Son 5 maçta bir galibiyet

Evinde Yatağan ile berabere kaldıktan sonra Pamukkale deplasmanında teselli arayan Ödemişspor umduğunu bulamazken Aliağa’nın BAY olduğu haftada puan farkını artırma fırsatını kaçırarak kalan haftaları daha da zorlaştırdı. Ligde oynadığı 16 maçta 12 mağlubiyet alan Pamukkalespor da bu sezonki üçüncü beraberliğini Ödemişspor karşısında alarak puanını 6’ya yükseltti.

Liderlik koltuğu el değiştirdi

Son beş maçta bir kez sevinebilen Ödemişspor’un takıldığı haftaya lider başlayan Utaş Uşakspor bu unvanını Karpuzlu deplasmanında bıraktı. Karpuzlu’nun 9, Utaş Uşak’ın 10 kişi tamamladığı mücadelenin galibi 2-1’lik skorla ev sahibi ekip oldu. Çiğli Belediyespor evinde Sarayköy’ü 3-0’la geçerken Sökespor da sahasında Ortaca karşısında aynı skorla sevinerek zirve yarışını sürdürdü. Demirten Yeşilköy evinde Çine Madran’a 3-0’la boyun eğerken Yatağanspor evinde Didim Belediye’yi 2-1 yenerek Ortaca ile kümede kalma yarışına devam dedi.

Çiğli Belediye’nin 34 puanla liderlik koltuğunda oturduğu grupta Utaş Uşak ve Söke 32’şer puanla kırmızı-siyahlıları izliyor. Ödemişspor 26 puanla dördüncü sırada yer bulurken statü gereği kümede kalma adına Ödemişspor ile kritik bir yarışa girişen Aliağa FK da 24 puanla 17. haftayı 6. sırada tamamladı.

Spor Servisi

Editör: Haber Merkezi