Ödemiş spor eski kulüp başkanlarından İsmet Yalgın’ın kendisiyle alakalı olarak Ödemiş spor hakkında çok konuştuğu yönündeki söylemlere cevap verdi.

İsmet Yalgın açıklamasında, “Ben bu kulüpte 5 yıl boyunca Başkanlık yaptım. 40 yılda yöneticilik yaptım. Bu spor uğruna 40 yıl ömrüm bu kulüpte geçti. Bu yıllar içerisinde Talat Asal, Mehmet Ali Yılmaz, Şükrü Seçkiner ve Şükrü Erdem gibi bakanlarla birebir temaslarda bulundum ve Ödemiş’e bir şeyler yaptırabilmek için mücadele verdim. Ne gibi hizmetler derseniz bunları açıklamam da sakınca yok, yapılanlar ortada ve Stat yapımı ve tribünlerin yapımı. Küçük olduğundan dolayı, Hentbol, Basketbol gibi oynanmayan oyunların oynanabilmesi için yer tahsisleri ile oynanma iznini aldım. Ödemiş Saraçoğlu stadyumunun çim saha yapılması, Ödemiş’te Milli maçların oynanması, Bütün ülke televizyonlarının Ödemiş’ten yayın yapmalarını sağladım. Ödemiş’te hakem kursu açılması. Ödemiş sporun Spor toto, lotoya girmesi, Milli Piyango idaresi tarafından müsaade alınarak Atlantik kahvehanesinde çekiliş yapılması. Benim tarafımdan mücadele edilerek Ödemiş için 3 kuruş gelir sağlamak için çalıştım ve bu hizmetlerden sonra alt yapıya ehemmiyet vererek benim hatırlayabildiğim kadarıyla Erhan Uyaroğlu, Veli Kavlak, Zafer gibi gençlerin ve daha birçoğu Ödemiş’ten yetişmeleri nedeniyle gurur duyuyorum” dedi.

ÖDEMİŞSPOR’U BEN DÜŞÜRMEDİM         

“3.ligten düşen Ödemiş spor tesislerinden dolayı 3. Lige aldırabilmem, bu vesileyle bana atılan iftirayı affetmeyip, gazetede aleyhime çıkan yazıyı mahkemeye vererek tazminat aldım” diyerek konuşmasını sürdüren Yalgın, “Ödemiş sporu de beni düşürdü diyenlere de delil yetersizliğinden dolayı mahkemeye veremedim. Ödemiş sporu ben düşürmedim. Düşüren arkadaşlar belli. Para bulunamadığından Toto, Loto hasılatı kesildiğinden dolayı düştü. O anda ben Ödemiş spor yönetim kurulunda değildim.

Bahsediliyor ki; Genel kaptanlık yaptım diyen arkadaşlara soruyorum.

280.000 lira borçla teslim aldığınıza göre, 40-50 tane futbolcuyu nasıl aldınız. Türkiye tarihinde 40-50 tane futbolcuyu transfer eden futbolcu var mı? Genel kaptanlığım döneminde genç takımdan kaç tane futbolcuyu sahaya sürdünüz. Hayvan pazarındaki hastalık nedeniyle para toplanmıyor diyorsunuz. Hayvan pazarındaki fakir fukaradan toplanan paralarla mı yöneticilik yapacaksınız. Spor kulüplerinde yöneticilik demek hazır para ile yöneticilik yapmak değildir. Yönetici demek futbolcuların her türlü ihtiyacını karşılayıp onlara baba şefkati göstermek demektir. Gelirleri bulmak, sporda çevresi olanlar için basit bir olay. Stadyumun içine 100 tane reklam tabelası alarak Ödemiş sporun gelirleri yükseltilir. Gölcükteki kamp yerimiz düzeltilerek kamp masrafından kurtulunur. Stadyumun içine büyük iddia panosu konularak Ödemiş’te oynanan ganyan bayilerinin reklamı yapılır. Ganyan federasyonundan yardım alınır. Oturduk yerde kimse kimseye para vermez. Allah çalışana verir. Bu kadar hizmetten sonra ben beyanat vermeyeyim de kim beyanat versin. Ben bu hizmetleri yaparken yönetim kurulu ile birlikte yaptık” dedi.

Editör: Haber Merkezi