Haber: Ahmet ŞENKİ          



Gençlik Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği protokol gereğince Tire İlçe Müftülüğü ile Tire Gençlik ve Spor Müdürlüğü işbirliğinde bu yıl camilerde açılan yaz kuran kursları arasında futbol turnuvası düzenlendi. Turnuvaya 12 camiden öğrencilerin oluşturduğu takımlar katıldı.

Turnuva sonucunda birinci Mehmet Akif Camii futbol takımı olurken, ikinci İmam Hatip Camii öğrencilerin oluşturduğu futbol takımı oldu. Üçüncülüğü ise Paşa Camii ve Karakadı Necmettin Camii futbol takımları paylaştı.

SPOR, BİRLİK VE BERABERLİĞE VESİLE OLACAKTIR

Turnuva boyunca tüm öğrencilerin spor ahlakına yakışır davranış içerisinde oynadılar. Turnuva ile ilgili İlçe Müftüsü Salih Sağlam; “Kuran dini bilgiler ve İslam ahlakı gençlerimizin, çocuklarımızın ve geleceğimiz için oldukça önemli. Spor da gençlerimizin ruh ve beden sağlığının sağlıklı bir şekilde gelişmesi için önemli. Spor gençlerimiz arasında birlik ve beraberliğin kardeşlik duyguların gelişmesine vesile olacaktır. Gelecek yıllarda da inşallah futbolun yanında çeşitli kategorilerde eklenecek ve öğrencileri bu yöne teşvik edeceğiz” dedi.

TURNUVA OLAYSIZ GEÇTİ

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Sürücü de, “İlçe Müftülüğü’ne böylesine güzel bir organizasyonda öğrencilerimizi teşvik ettiği ve turnuvayı düzenlediği için teşekkür ediyorum. Turnuvaya katkılarından dolayı Karahasan Camii müezzini Muhammet Turan, Belediye Antrenörü Adem Özcan ve gençlik spor personeli Süleyman Ukil’e de teşekkürlerimi sunuyorum. Emniyet tedbirlerine hiçbir şekilde ihtiyaç bile duyulmadan spor ahlakı içinde geçen bu turnuvaya emeği geçen takımların başındaki imam ve müezzin hocalarımıza teşekkür ederim” dedi.

Mehmet Akif Camii ve İmam Hatip Camii arasında geçen turnuva final maçında izleyenler arasında Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikçioğlu ve Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu vardı.

Editör: Haber Merkezi