HABER: DİLEK AYVALI
Mixed MartialArts(Karma Spor Sanatları) Federasyonu tarafından 15 Temmuz Şehidi Polis Ferhat Koç ve 15 Temmuz Şehitleri anısına Antalya’nın Kemer ilçesinde düzenlenen organizasyonun Türkiye seçmelerinde Tireli Mustafa Buruncuk Gençler kategorisinde birincilik, kardeşi Büşra Buruncuk ise Yıldız kategorisindeikincilik madalyası alarak Tire’ye gururla döndüler.
İncirliova Spor Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Mustafa Buruncuk 8 yıldır Muaythaı,kıckboks, güreş,wushu gibi dövüş sanatları ile ilgileniyor. Mustafa Buruncuk’un kardeşi Büşra da 7 yıldır dövüş sporları ile ilgileniyor. Büşra Buruncuk, Tire Atatürk Ortaokulu’nda 7. Sınıfta öğrenimini sürdürüyor.
Konuyla ilgili konuşan genç sporcu Büşra Buruncuk, “7 yıldır bu sporla ilgileniyorum. Selçuk MekibuFitnessClub’daabimle birlikte eğitim alıyoruz bu sporla ilgili. Aldığımız madalyadan dolayı abim de ben de çok mutluyuz. Bize destek olan ailemize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz” dedi.
10-14 Ocak 2017 tarihlerinde Antalya’nın Kemer ilçesinde düzenlenen organizasyon ile federasyon yetenekli ve başarılı sporcuları tespit ederek bu sporculardan Türkiye MMA Takımı kurmayı hedefliyor. Başarılı olan, gerekli şartları karşılayan, yönetim kurulunun ve teknik kurulun belirlediği sporcular yurt içinde ve yurt dışında yapılacak olan amatör ve profesyonel organizasyonlara katılarak Türk Bayrağının Dünya Arenalarında yer almasını sağlıyor.MMA Karma Spor Sanatları, Kafes Dövüşü adıyla da biliyor Türkiye’de.

Editör: Haber Merkezi