Egeli kızlar Avrupa 4.sü oldu Hollanda'da düzenlenen 2.Avrupa Üniversitelerarası Futsal Şampiyonasında  Ege Üniversitesi, Avrupa 4.sü olmayı başardı

Türkiye’de düzenlenen şampiyonada büyük bir başarı gösteren ve Hollanda'ya giden kafilede yer alan Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Kız Futsal Takımı, Türkiye Şampiyonası’nda kazandıkları ikinciliğin ardından, katıldıkları Avrupa Şampiyonası’nda da dördüncülük elde ederek önemli bir başarıya imza attı.

Ege Üniversitesi BESYO Kız Futsal Takımı, genel tabloda aldığı dördüncülükle, şampiyonada Türkiye’yi temsil eden dört üniversite arasında en iyi dereceyi elde eden üniversite takımı oldu. Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rana Varol, alınan bu derecenin büyük bir başarı olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Varol, futsal takımlarının başında Arş. Gör. Faik Vural ve Öğr. Gör. Muzaffer Katipoğlu gibi bu alanda yıllarca hizmet veren, isim yapmış antrenörlerin olduğunu, bunun başarıda büyük bir paya sahip olduğu belirtti. Ayrıca Prof. Dr. Varol, “Takımlarımızın Avrupa’daki ilk deneyimiydi. Deneyim çok önemli. Uluslararası alanda ne kadar müsabaka yaparsanız o kadar tecrübe kazanır ve başarılı olursunuz” dedi.

 Ege Üniversitesi olarak spor alanında çok iyi olduklarını belirten Prof.  Dr. Varol, “Rektörümüz Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ın bize verdiği destek, tesislerimizin ve laboratuvarlarımızın donanımlı olması,  bilimsel teknik ve taktik  başarıyı bize getiriyor. Bu başarılarda emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma ve öğrencilerime çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmasında spor takımlarının geleceğine de değinen Prof. Dr. Varol, “Başarıların kısa süre içerisinde daha da artacağına inanıyorum. Devlet üniversitelerinde maddi bazı sıkıntılar yaşanabiliyor. Vakıf üniversitelerinde ekonomik anlamda böyle bir sıkıntı yaşanmıyor. Daha önce uzak yerlere sporcularımız uçakla giderken, iyi otellerde konaklarken, bu imkânlarımız azaldı. Daha çok branşta, daha çok sporcu öğrencimizi yarışmalara gönderiyorduk. Ekonomik durumdan dolayı artık kesin başarı elde edebileceğimizi düşündüğümüz alanlara sporcu gönderiyoruz. Bu sebeple birçok branşa katılamıyoruz. Daha büyük başarılar elde edebileceğimiz alanlarda sonucu göremiyoruz.  Spor alanında tesisler, antrenörler, sporcu kalitesi ve maddi destek çok önemli. Bunların hepsi bir arada olduğu zaman, Ege Üniversitesi olarak birçok branşta lider olacağımızı düşünüyorum” dedi. (RG-OK)

İZMİR(Ege Ajans)

Editör: Haber Merkezi