HABER: BAŞAR UÇAR

İzmir Süper Amatör Lig Kırmızı Grup’ta lider Torbalıspor’un ardından İzmirspor ve Bayındırspor, BAL’a yükselme maçlarına kaldı.

İzmir Süper Amatör Lig Kırmızı Grup’ta son hafta heyecanı nefesleri kesti. Grubun kaderini belirleyecek maçta İzmirspor geriye düşmesine karşın Güraltay karşısında son bölümlerde eşitliği yakaladı ve 1 puanı hanesine yazdırarak grup ikincisi oldu. Bu sonuçla Güraltay 48 puanda kalırken, 50 puandaki Bayındırspor, Çeşme karşısında ikili averajda üstün olduğundan play-off hakkını elde eden üçüncü ekip oldu.

Bayındırspor’un BAY takım olduğu son haftada Çeşme Belediyespor, Çaybaşıspor’u 5-0 yense de İzmirspor’un Güraltay’dan puan almasıyla play-off hayalleri başka bahara kaldı.

Urla ve Seferihisar küme düştü

Urla Gençlikspor, Sakin Şehir Seferihisar’ı 7-3 yenerken bu sonuç kümede kalmaya yetmedi. Urla Gençlikspor, Sakin Şehir Seferihisarspor ile birlikte doğrudan 1. Amatör Lig’e düştü. İşçievlerispor, Narlıdere Belediyespor’u 3-1 yendi. İşçievleri kümede kalmak Beyaz Grup’un sondan üçüncüsü Halilbeyli ile play-out karşılaşması oynayacak.

Grubun Seferihisar ile birlikte en çok gol yiyen iki ekibinden biri olan Selçuk Efes Belediyespor, Güzelbahçe Belediyespor deplasmanından 8-0’lık mağlubiyetle döndü. Kuruçeşme sahaya çıkmadığı için lider Torbalıspor hükmen galip sayıldı.

Gelecek sezon BAL’da 5 İzmirli olacak

Beyaz ve Kırmızı Grup’taki 26’şar haftalık lig maratonu sonucunda Bornova Belediyespor, Bornova 1881, Çandarlı Belediyespor, Torbalıspor, İzmirspor ve Bayındırspor, BAL’a yükselecek ekiplerin belirleneceği play-off maçlarına kaldı. Gelecek sezon BAL’daki İzmir ekibi sayısının 5’e inecek olması nedeniyle statü değişikliğine gidilen play-off’lardaki fikstür ve son durum önümüzdeki günlerde İzmir ASKF tarafından açıklanacak. 2012-2013 sezonunda Süper Amatör Lig’e terfi eden Bayındırspor, tarihinde ilk kez katılacağı play-off grubunda mücadelesini Bölgesel Amatör Lig’e yükselmek için sürdürecek.

Editör: Haber Merkezi