HABER: DİLEK AYVALI

Bu nedenle Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin de en popüler karma spor branşlarından birisinin futbol olması şaşırtıcı değil. Tam da bu sebeple 2014 yılında özel ve partner sporcuları tek takım çatısı altında birleştiren bir proje modelini hayata geçirildi; “Karma Futbol Projesi”

Bayındır Efe Rehabilitasyon Merkezi de o günden beri bu projeye dahil.

Projeyle ilgili Efe Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Ozan Uvaçin, "8-15 yaş arasındaki özel ve partner sporcuları bir futbol takımı çatısı altında bir araya getirdik, yıl boyunca onlarla düzenli antrenmanlar yapıyor  ve turnuvalar düzenliyoruz. Bütünleştirmek, kaynaştırmak karma sporların en temel amacı… Yeşil sahada tüm farklılıkları ortadan kaldırıp takım olabilmek, takım gibi mücadele etmek ve bunu düzenli aralıklarla gerçekleştirmek de dolayısıyla bu projenin ilk hedefi. Bir karma futbol takımı 4 özel 3 partner sporcunun katılımıyla oluşuyor. Projeyle şu anda 11 ilde 90 karma takımı aktif olarak antrenman ve turnuvalara katılıyor. 540 özel ve 320 partner sporcudan oluşan takımlar yeşil sahada mücadele etmenin yanı sıra önyargıları ortadan kaldırıyor, becerilerini geliştiriyor ve sosyalleşiyor.

Karma takımlar oluşturulurken özel sporcular bulundukları ildeki özel rehabilitasyon merkezlerinden, partner sporcular ise o ildeki yerel spor kulüplerinin altyapı oyuncularından olabileceği gibi okullardan da seçilebiliyor. Buradaki en önemli kriter; aynı sporcuların aynı takımlarda düzenli olarak bir araya gelmeleri ve takım olabilmeleri. Proje süresince düzenlenen 60 futbol turnuvası heyecanı her zaman zirvede tutuyor.  Deneyimli antrenörler eşliğinde düzenlenen antrenmanlarda özel ve partner sporcuların birlikte sportif becerilerini geliştirmesi destekleniyor. Proje kapsamında düzenlenen sosyal faaliyetler arayıcılığı ile özel ve partner sporcuların saha dışında da birlikte vakit geçirmesi, sosyal ortamlarda beraber bulunmaları ve kaynaşmaları da #OyunBirlikte #HayatBirlikte mottomuzu destekliyor.

Hayata ilk  geçirildiğinde Kral Boudouin Vakfı tarafından desteklenen ve uluslararası bir ödül alan bu proje, 2015 yılından itibaren Onursal Başkanımız Dilek Sabancı tarafından destekleniyor ve onun adını taşıyor. Dilek Sabancı Karma Futbol Projesi şu anda Türkiye ve KKTC’de kurulan 90 karma futbol takımıyla renkli ve bir o kadar da heyecanlı karşılaşmalara tanık oluyor. Biz de özel öğrencilerimizle ve bize destek olan partner sporcularımızla bu projede yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Geçen ayki karma futbol etkinliğimize destek olan Tire Kocatürk Okullarına ve bu ayki etkinliğimize katılan Bayındır  Belediye Başkanımız Dr. Ufuk Sesli'ye , İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğüne  teşekkür ederiz , bizlerle engel yok deyip hayatı paylaştıkları için teşekkür ederiz.

Editör: Haber Merkezi