Küçük Menderes Bölgesinde engelli bireylere sunduğu kaliteli eğitim ile adından sıkça söz ettiren Efe Özel Eğitim,yine öğrencilerine yönelik oluşturduğu spor kulübü ile başarıdan başarıya koşuyor.
Bir ay içerisinde iki farklı organizasyona katılan özel öğrenciler her yıl olduğu gibi yine birçok başarı elde etti.1-10 Ekim tarihleri arasında Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun Samsun’da düzenlediği Türkiye’nin değişik illerinden 29 takımın mücadele ettiği Türkiye Futbol Şampiyonasında 3. olan özel sporcularımız bu şampiyonanın  hemen ardından 14-17 Ekim tarihleri arasında Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin Denizli de düzenlediği 600 sporcu 300 gönüllü ve öğretmenlerinin katılımı ile gerçekleşen özel oyunlarda futbol takımımız 2. Atletizm takımımız ise iki birincilik – iki ikincilik, bir tanede üçüncülük derecesi aldılar.
Samsun’da Gençlik ve Spor Bakanımızın misafirleri olarak ağırlanan özel sporcularımız, Samsun Spor-Gaziantep B.B Spor maçını ve Pınar Karşıyaka ile Anadolu Efes arasında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı kupa maçını izledi. Samsun Büyükşehir Belediyesi ise özel sporcularımıza Samsun ve Sinop turu düzenleyerek onları en iyi şekilde ağırladı.Denizli de ise Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin onursal başkanlığını yaptığı Dilek Sabancı çocuklarla bire bir ilgilendi. Pamukkale de öğrencilerin konaklamasını sağlayan SABANCI öğrencilerin tüm ihtiyaçlarının giderilmesi için yoğun çaba harcadı. Etkinliğin sonunda Pamukkale Travertenlerini ziyaret eden öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

“Bu bir sosyal dönüşüm projesi, bir rehabilitasyon projesi” diyen kulüp başkanı Ozan Uvaçin, “Kazanmak için değil, katılmak ve cesaretimizi kanıtlamak için yarıştığımız bir organizasyonda çocuklarımızın başarıları bizleri oldukça mutlu etmiştir. Başarmak için ne kadar büyük ve güçlü gayretler içinde olduklarını görmek bizlerde saygı duygusu uyandırıyor. Onların yanı başlarında olmak, desteklemek ve başarılarını kutlamak bizleri heyecanlandırıyor.

Daha da önemlisi çocuklarımızın derslerde öğrenemeyeceği kazanımları bu tür organizasyonlarda gerçekleştirmelerini görmek, ilk kez ailelerinden ayrılan bireylerin kendi başlarına öz bakım , günlük yaşam becerilerini gerçekleştirebildiklerini görmek ve müsabaka sonrası ailelerden aldığımız olumlu dönütler bizleri bir sonrası için daha da hırslandırıyor.

Özel sporcularımızın bu başarılarını gören çok sayıda engelli birey heyecanlanıyor ve bende yapabilirim diyor. Farklı branşlarda daha büyük başarıların geleceğine inanıyorum. Spora ilgi duyan tüm engelli kardeşlerimize her türlü desteği vermeye biz hazırız. Toplumda yapıcı ve başarılı kişi olarak saygınlık kazanmak onların da hakkı değil mi? Bize insanlığımızı duyuran bu sevgili gençlere güzel günler, mutlu yarınlar diliyorum ve görevlerimizi hatırlatıyorum” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi