Sevgili okurlarım, Taksim Gezi Parkı’nda ağaçların sökülerek taşınmasına karşı eylem yapan çevrelerin samimiyetsizliğini gözler önüne sermek için birkaç cümlede ben yazmak istedim. Taksim Gezi meydanındaki ağaçların kesilmesini önlemek için 31 Mayıs 2013 Cuma 00:50Gezi Parkı’nda eylem yapanlar; Beykoz, Kadıköy, Sarıyer ve Maltepe’de gerçekleşen orman katliamlarına suskun kalmışlardı. Acarkent ve Beykoz Konakları’nın bulunduğu Acarlar Mahallesi, orman talanı yapılarak kuruldu.

Beykoz’daki Serdaroğlu Özel Ormanı üzerinde kurulan Acarkent’te bin 822 adet villa bulunuyor. 1985 yılında düzenlenen Orman Kanunu’nda özel ormanlara verilen yüzde 6’lık yapı iznine dayanarak 1987’de inşaata başlayan müteahhit İsmet Acar, 2006’ya kadar yapılaşma oranını yüzde 96’ya kadar çıkardı.

Beykoz Acarkent ve Beykoz Konakları’nda, 3 ila 6 trilyon lira arasında değişen villa ve konaklarda gazeteciler, asker kökenliler, bakan ve milletvekilleri oğulları, emekli hakimler ve Yargıtay üyeleri, hukuk dekanları oturuyor.

AĞAÇ KESİLDİ, ANFİTİYATRO VE BUZ PATENİ YAPILDI

CHP’li Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de, Özgürlük Parkı’nda ağaç katliamı yapmış, parkta yeşil alanlar üzerine anfitiyatro ve buz pateni yapmak için beton dökmüştü. 1997 yılında Özgürlük Parkı’nda 4.000 m2 alanda ağaç katliamı yaparak anfitiyatro yapılmış, 2005 yılında ise ağaçları katlederek 350 m2’lik buz pisti inşa edilmişti.

Sarıyer Rumelifeneri ve Maltepe Başıbüyük köyü Kayışdağı’nda inşaa edilen üniversiteler de, orman katliamı yapılarak inşaa edildi. Orman katliamları yapılırken suskun kalan TEMA’nın, Gezi Parkı’na giderek fidan dikmesi, “Bu kadar da olmaz” dedirtti.

Sırrı Süreyya Önder Gezi Parkı’nı yine karıştırdı

Taksim Gezi Parkı’nda yıkıma karşı 3 gündür devam eden eylem, çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesiyle son bulmuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da önceki akşam eylemcilere destek vermişti. Ancak eylem dün yine başladı. Gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale eden polis ekipleri, eylemcilerin çadırlarını kaldırdı. BDP’li Sırrı Süreyya Önder, yine iş makinelerinin önüne geçti.

Polis, dokunulmazlığı bulunan milletvekiline herhangi bir müdahalede bulunmadı. Çevik kuvvet ekipleri, Önder’in danışmanı olduğu belirtilen şahsın çalışma alanına girişine ise izin vermedi. Koşarak polislerin arasına dalan Önder, danışmanını da alarak tekrar iş makinesinin önüne geldi.

Şimdi asıl sorulması gereken soru şu!

Düne kadar yukarıda belirtilen orman katliamında seslerini çıkarmayanlar, Gezi parkında yapılacak düzenlemeye neden bu kadar tepki gösterdiler. Karar sizin!