Tire ve İzmir CHP teşkilatlarının tanınmış isimlerinden biri olan, partide yıllarca birçok farklı görevde bulunmuş olan Yücel Özen, köy tüzel kişiliğinden ilçe belediyesine devir edilen ve Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in CHP ve MHP meclis üyelerinin oyları ile satış yetkisi aldığı arazilerin satışı konusu ile CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan’ın siyasi bir kimliği olmasına rağmen Tire Belediyesi ile ticari ilişkiler içinde olmasını sert bir dille eleştiren bir basın açıklaması yayınladı.

KOCAOĞLU’NUN KÖYLÜDEN ALKIŞ ALAN DURUŞU SÜRDÜRÜLMELİ

Basın açıklamasında, “Başta Belediye Başkanımız Sayın Tayfur Çiçek olmak üzere Tire’de 60 yıl sonra CHP’li belediye yaratmanın onurunu bizlere yaşatan herkese teşekkürü borç biliriz” diyerek sözlerine yerelde elde edilen başarıyı tebrik ederek başlayan Özen, “AKP iktidarının Bütünşehir Yasası ile ne yazık ki tüm köylerimiz tüzel kişiliklerini kaybederek Tire Belediyesi’ne bağlı bir mahalleye dönüşmüştür. Daha önce köylere hizmet götüren İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi, AKP iktidarının tüm itirazlara rağmen hayata geçirdiği Bütünşehir Yasası ile kapatılmıştır. Bu durumun köylerimizde yaratacağı olumsuzluklar partimiz CHP tarafından her platformda yüksek sesle dile getirilmiş hatta Anayasa Mahkemesi’nde yasanın iptali için dava açılmıştır. Ancak haklı itirazlarımızdan ne yazık ki bir sonuç alamadık ve de köylerimizin, beldelerimizin kapatılmasına engel olamadık. Kamuoyunun yakından takip ettiği, son günlerde İzmir’de de yoğun tartışmalara neden olan İl Özel İdaresi’nin malları AKP’li belediyelerin olduğu kentlerde belediyelere verilirken İzmir gibi CHP’li yönetimin hâkim olduğu kentlerde maliyeye devredilerek, İzmir’in malları İzmirlilerden kaçırılmıştır” dedi.

AĞUSTOS AYI MECLİS KARARLARI HAYAL KIRIKLIĞINA YOL AÇMIŞTIR

Görev yaptığı dönemde bir yandan İzmir İl Özel İdaresi’nin, kentin birikimleriyle elde ettiği gayrimenkullere sahip çıkmaya çalışırken bir yandan da kapatılan köylerin mallarının köylünün kullanımında kalacağının garantisini vermeye çalıştıklarını hatırlatan Özen, “Görev yaptığı 10 yılı aşkın süredir tek bir metrekare belediye arazisi satmayan Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Aziz Kocaoğlu, 30 Mart seçimlerinden önce ziyaret ettiği her köyde köy tüzel kişiliklerinden belediyelere devredilen malların yine köyde, köylüde kalacağının garantisini veriyordu. CHP’li Başkan Kocaoğlu’nun köylü tarafından ayakta alkışlanan bu duruşu, başta Tire olmak üzere pek çok ilçede ilk kez ‘belediye ve Büyükşehir’e oy kullanan köylü üzerinde de önemli bir etki bırakmıştır. Ancak Tire Belediyemizin Ağustos ayı meclisinde CHP’li meclis üyelerinin ve Sayın Başkan Tayfur Çiçek’in önerisi, MHP’lilerin de desteğiyle kabul edilen bir karar Tiremizin 64 köy ve mahalleye dönüştürülen Gökçen Beldesi’nde hayal kırıklığına yol açmıştır. Bizleri de derin bir üzüntüye sevk eden bu karar ne yazık ki 65 mahalleden belediyeye geçen bin 300 parça tapulu gayrimenkulün satış kararıdır. Cumhuriyetimizin köy muhtarlıklarına armağanı olan ve o köyde yaşayanların kullanımındaki bu arazi ve mülkler CHP’li bir belediye tarafından asla satılamaz, satılmamalıdır. Partimizin belediye başkanına, meclis üyelerine ve CHP ilçe başkanına çağrımız; alınan bu talihsiz meclis kararının derhal geri çekilmesi ve de iptal edilmesidir” şeklinde konuştu.

CHP ÜYELİĞİ BAŞKA PARTİ ÜYELİKLERİNE BENZEMEZ

CHP’ye 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden önce katılarak güç veren Tayfur Çiçek’e seslenen Özen, “Sayın Tayfur Çiçek bilmelidir ki; CHP üyeliği başka parti üyeliklerine benzemez. CHP’li belediye demek kentin ve kırsalın ekonomik gelişimini ortak akılla planlamak demektir. CHP’li belediye demek kentin kimsesizlerine, esnafına, köylüsüne, emeklisine, emekçisine, memuruna, doğaya ve çevreye sahip çıkmak demektir. CHP’li belediye demek halkın vergileriyle oluşan bütçesine kuruşuna kadar sahip çıkarak şeffaflığı, halk önceliklerini, en öncelikli iş saymak demektir. Ayrıca İlçe Başkanımız Sayın Şenol Sardoğan da bilmelidir ki; CHP üyeliği başka parti üyeliklerine benzemez. CHP’nin hiçbir il ve ilçe başkanı kendi il ve ilçesindeki belediyelerle ihale ve ekonomik ilişkiye girmemiştir. Partimizin bu etik kuralı Tire ilçesinde de işletilmeli ve belediye meclisinin doğal grup başkanı sıfatını da taşıyan Sayın İlçe Başkanı, ya ilçe başkanlığından ayrılmalı ya da belediye ile halen süren ekonomik bağını kesmelidir. Örgütümüzü, seçmenlerimizi ve binlerce köylümüzü hayal kırıklığına uğratan bu gelişmeleri, Tire’de 6,5 yıl ilçe başkanlığı yapan, 10 yılı aşkın süre il genel meclis üyesi sıfatıyla 64 köye hizmet götüren, partimizin İzmir İl Sekreterliği, İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekilliği gibi onurlu görevlerde bulunan bir CHP’li olarak kamuoyu ile paylaşmayı bir parti sorumluluğu ve de zorunluluk olarak değerlendiriyorum” dedi.

 

 


Haber: Dilek Ayvalı

Editör: Haber Merkezi