Haber: Dilek Ayvalı

CHP İzmir İl Eski Sekreteri Yücel Özen, bugün partisinin Tire’deki İlçe teşkilatına giderek aday adaylığı dosyasını İlçe Başkanı Şenol Uçar’a teslim etti.

Yücel Özen aday adaylığı dosyasını teslimi sırasında yanında 1994 yılında CHP Tire Belediye Başkan Adayı iken, SHP’den Tire Belediye Başkan Adayı olan Turan Mahallesi Eski Muhtarının torunu Harita Mühendisi Gürsel Gücüyeter de bulundu.

“CHP BELEDİYECİLİĞİ SORUMLULUK HİSSEDEN BELEDİYECİLİKTİR”

Aday adaylığı dosyasını teslim etmesinin ardından Yerelgüç Gazetesine açıklamalarda bulunan Özen, CHP Belediyeciliğini Tirelilere yaşatmak için aday adayı olduğunu ifade ederek, “Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliği önce insan diyen, çevresine dokunan, önce canlı diyen, kentin sorunlarında sorumluluk sahibi, yoksulundan sorunlu hisseden, köyünden, doğasından, yolundan, sorumlu hisseden bir belediyecilik tarzıdır. Yoksa yol su temizlik bunları herkes yapıyor. Bunlar belediyenin görevleri, başkanın görevi değil. Bizim burada eksikliğini hissettiğimiz belediyeciliktir. Tayfur Çiçek’in kişiliğine söylediğimiz bir şey yok. CHP’yi öylesine imha etti ki burada, köylerde insanların yüzüne bakamaz haldeyiz. Bir belediye Dallık yolundaki küçücük çukuru yapmaz mı?” dedi.

“ÇİÇEK, BAŞKÖY DİRENİŞİNİ TOP SAHASINDAN İZLEDİ”

Öte yandan geçtiğimiz ay tartışması ÇED İptali verilerek sona eren Başköy’deki Jeotermal direnişi sürecinde de Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in Başköy’e gelmediğini söyleyen Özen, “Başköy’de insanlar jeotermal için direniyor, o top sahasından seyrediyor. Böyle bir belediyecilik yok. Sorumlu hissetmiyorsan kendini bulaşma. Bizim aday olma nedenlerimiz bunlar. Bu yüzden çok aday adayı var. Biz partiyi tarif etmek zorundayız. Tireliye adam gibi bir CHP belediyeciliğini yaşatma görevim var. Ben, Tayfur Bey aday olursa aday olacağım demiştim ancak kendisinin yayınlanan genelgeye göre bu takvim sürecinde aday olma zorunluluğu yok” dedi.

“TAYFUR ÇİÇEK VE YEĞEN BELEDİYECİLİĞİ NEDİR ANLATACAĞIZ”

Yücel Özen açıklamasına şöyle devam etti, “CHP belediyeciliği nedir? Tayfur Çiçek ve yeğen belediyeciliği nedir? Bunları anlatacağız. Hiç utanmadan sıkılmadan. Çünkü seçim sürecine girdik. Bu koca kenti iki tane yeğenine teslim eden kırk tane akrabasını belediyeye işe alan, bizim CHP’li çocuklarımız işsiz gezerken insan kendini bir parça sorumlu hisseder. İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, sustu parti terbiyesinden. Tayfur Çiçek kendisi diyor ki, ‘Ben partili değilim CHP’den aday oldum’ diyor. CHP’li olmadığını hepimiz ve bütün Tire yaşadık” dedi.

“KİM ADAY OLURSA İÇİMİZDEN TÜM GÜCÜMLE ÇALIŞIRIM”

Diğer aday adayları Hakan Şenoyar ve Burak Alp Ersen’in de katıldığı Özen’in dosya teslim töreninde Yücel Özen son olarak “Diğer aday adayı 3 arkadaşıma da başarılar diliyorum. Hangimiz aday olursak olalım canla başla tüm gücümle çalışacağım” dedi.

Yücel Özen’in aday adaylığı dosyasını teslim alan CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Uçar, “Tüm aday adaylarına başarılar diliyoruz. Hangisi aday olursa olsun elimizden geleni yapacağız, canla başla çalışacağız. Hepsi güzel insanlar. Partimizin içinde yoğurulmuş emek vermiş insanlar. Başarılar diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi