Kocaoğlu, Büyükşehir’de en tepe noktalarda yer alan genel sekreter yardımcıları, daire başkanları ve genel müdürlerin tamamının istifasını aldı.

Yerel seçimin ardından taşlar yerine oturmaya başlarken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu belediye bürokrasisinde değişiklik için düğmeye bastı. Kocaoğlu, sık sık eleştiriye maruz kaldığı A takımında rotasyon için çok büyük bir hamle yaptı. Kocaoğlu, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları ve genel müdürler de dâhil tüm üst düzey bürokratların istifasını istedi. Sırayla çalışma ekibinden istifa dilekçesini alan Kocaoğlu’nun kafasında oluşturacağı yeni düzene göre sırasıyla işleme koyacağı öğrenildi.

BELEDİYE İÇİNDEN GELDİ

Kocaoğlu, üst düzey bürokratlarının tamamına yakınını geçen 10 yılda belediye içinden seçmişti. Dışarıdan isim gelmesi konusuna pek sıcak bakmayan ve belediye içinde yapılan değişimlerle yükselen bürokratları yanına alan Kocaoğlu’nun bu dönem dışarı açılacağı da ifade ediliyor. Konusunda uzman, tanınmış ve işini iyi yapan birçok bürokrat ve kişinin üst düzey görevlere getirileceği dile getiriliyor.

NE DEMİŞTİ?

Seçim öncesi operasyon sinyalini veren Başkan Kocaoğlu, yaptığı açıklamada, “Kadro eleştirilebilir. Bu kadroyla beraber iş yaptım. Operasyonlarda yapılmayan şey kalmadı. Bu kadro namusuyla çıktı. Bırak üç ay işler geciksin. Bu kadro benim namusumu şerefimi korudu. Bir de bu cepheden bakın. Kadronun bir de bu özelliğine bakmak doğru olabilir. Değişecek arkadaşlar da var tabi. Rotasyonun yapılacağı gerçek. Belediyede değişiklikler olacak” ifadelerini kullanmıştı.

 

Editör: Haber Merkezi