Haber: Eren Erbahçeliler

Vali yardımcılığından emekliliğe ayrılarak Bayındır'a aday olan Ardahan Totuk, ayağındaki sorunlar nedeniyle seçim çalışmalarını sürdüremeyeceğini belirterek CHP Genel Merkez’ine adaylıktan çekildiğini bildirdi.


Bir haftadır Bayındır’da Ardahan Totuk’un adaylıktan çekileceği konuşuluyordu. Totuk talihsiz olay sonrası çekilme kararını dün Facebook sayfasından resmi olarak açıkladı. Adaylıktan çekileceği dedikodularının ardından yerine kimin aday olacağı Bayındır’da merakla bekleniyor.

Geçirmiş olduğu rahatsızlıktan dolayı Totuk mesajında şu ifadeleri kullandı, “Sevgili arkadaşlarım sol dizimdeki çapraz bağların yırtılması sonucu bacağım alçıya alındı. Devamında ameliyat olmam kuvvetle muhtemel. Bu süreçte Bayındır merkez, Canlı, Çırpı, Hasköy mahallelerimiz, Zeytinova ve 36 köyümüzde sokak sokak, kapı kapı dolaşarak, meslek hayatım nedeni ile uzun yıllar ayrı kaldığım sevgili hemşerilerimle yüz yüze görüşüp tanışmak istiyordum. Bunu gerçekleştirme olanağım çok azaldı. Partimin seçimi kazanma yüksek olasılığını riske atmamak için endişemi CHP üst yöneticileri ile paylaştım. Partimin göstereceği yeni adayı tüm gücümle destekleyeceğimi, seçimden zaferle çıkmamız için Cumhuriyet Halk Partisinin neferi olarak parti örgütümle birlikte içtenlikle çalışacağımı saygılarımla bilginize sunarım”

Dün yapılan CHP MYK toplantısında Bayındır Belediye Başkan adaylığından çekilen Ardahan Totuk’un yerine Hüseyin Tamer Yanık isminin yer aldığı bazı basın yayın organları tarafından duyuruldu. Bayındır CHP’de bir grubun Hüseyin Tamer Yanık, bir grubunda Ufuk Sesli’den yana olması CHP’de nabızları yüksek tutuyor. Genel Merkez’den açıklanacak isim merakla bekleniyor.

 

Editör: Haber Merkezi