Tire Organize Sanayi Bölgesi’ndeki ihracat yapan firmalara beklenen yükleme rampası konusundaki müjdeli haber Ak Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema’dan geldi.
Geçtiğimiz gün Tire’ye gelerek biz dizi ziyarette bulunan Milletvekili Nesrin Ulema, Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde Bölge Müdürü Galip Kılınç, Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu ve Tosbi’deki sanayicilerin katıldığı toplantıda ihracat yapan sanayiciye Yükleme Rampası’nın yapılacağı müjdesini verdi.
Ulema; “Tireli yatırımcıları ilgilendiren bu noktada her türlü görevi yerine getirmeye her zaman hazırız. İnanıyorum ki bizler milletvekilleri olarak bu konularda aracıyız. Sizler gümrükleme noktasındaki bu ihtiyacı bana bildirdikten sonra ben konuyu Gümrük ve Ticaret Bakanımıza aktardım. Tire’deki Tosbi’nin buna ihtiyacı var bunu istiyoruz dedim. Ocak ayında yükleme rampasının hazırlık süreci tamamlanmış olacak. Bundan sonra da Tosbi ihracat hacmini daha da artıracak. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
KILINÇ; “ÜLKEMİZ VE TİRE İÇİN HAYIRLI OLSUN”
Tire Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Galip Kılınç; “Bölgemizdeki ihracatçıların için son derece sevindirici bir haber bu. Aynı zamanda yatırım yapmayı düşünen fakat bu problem nedeniyle yatırım yapamayan sanayicilerimiz için de müjdeli bir haber. Sanayicimiz burada yükleme rampasının olmaması nedeniyle, mallarını buradan kamyonlara ve tırlara yükleyip İzmir Limanındaki gümrüklemede sıraya girip gümrük işlemleri için bekliyorlar. Yükleme rampamız yapıldıktan sonra ihracat yapan sanayicimiz İzmir Limanı’nda yaptığı tüm gümrükleme işlemlerini Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak olan lojistik firması ve gümrükleme merkezi ile yapacak ve demiryolu aracılığı ile mallarını İzmir Limanı’na gümrükleme işlemleri tamamlanmış olarak gönderecek. Bu her şeyden önce zamandan kazanma olacaktır. Ülkemiz ve Tire için hayırlı olsun” dedi.
ÇAPKINOĞLU; “İHRACAT YAPAN SANAYİCİNİN YÜZÜ GÜLECEK”
Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu; gümrükleme işlemlerinin pratik bir şekilde zamandan da kazanılarak Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılacak olmasının, Tosbi’nin çevre ilçeler içinde çok cazip bir organize sanayi haline dönüşeceğini söyledi. Çapkınoğlu; “ihracatçı firmalarımızın bir kamyonu gümrükleme için İzmir Limanı’na götürmesi yaklaşık olarak 400 TL’ye mal oluyor. Yükleme Rampası yapıldıktan sonra bu rakam 100 TL civarlarında olacak. Burada önemli bir maddi kazanç da söz konusu olacak. Öte yandan organize sanayi bölgeleri yüzde 75 doluluğa ulaşmadığı durumda yeni organize sanayi bölgeleri kurulmayacaktı. Bu yasa pek uygulanmadı. Torbalı, Ödemiş, Bayındır önce sanayi olmuş şimdi de organize olmaya çalışıyor. Bu nedenle de hiçbir altyapısı olmadan Organize Sanayi olma yoluna gidiyor. Bunlar daha sonra çok büyük sıkıntılar yaratacaktır. Bu bağlamda yasanın ciddi anlamda uygulanmasını talep ediyoruz. ” dedi.
Tire Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Galip Kılınç, Milletvekili Nesrin Ulema’ya; Tosbi’nin içinde vakıflara ait araziler bulunduğunu, Tosbi’ye gelen kurumsal yatırımcının üretim yapacağı alanın tapusunu istiyor olduğunu ve vakıflara ait arazilerin tapularının alınamadığını, bu konuda da ciddi sorunlar yaşadıklarını aktararak desteklerini istedi.
Editör: Haber Merkezi