4 farklı partiyle 5 seçime girdi

Tire Belediye Başkanı olarak 31 Mart yerel seçimlerine DSP Adayı sıfatıyla katılan Tayfur Çiçek, sandıktan istediği karşılığı alamadı. Çiçek İYİ Parti ve AK Parti’nin ardından üçüncü sırada yer alırken yüzde 6’lık bir oy oranına ulaştı.

Türkiye’de milyonlarca seçmenin kilitlendiği sandık mesaisinde heyecan doruktaydı. 31 Mart yerel seçimlerinde İzmir’de ayrıca birbirinden önemli gelişmeler yaşanırken yer yer oluşan sürprizler dikkat çekti.

Kıran kırana yarış beklenen ilçelerin başında gelen Tire’de mevcut Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in refleksi dikkat çekti. Siyasi geçmişinde farklı partilerden seçim kazanmasıyla bilinen Başkan Çiçek bu kez ağır bir yenilgi aldı.

1999 yılında Anavatan Partisi (ANAP) ile seçimi kazanan Çiçek, 2004 yılında seçimi AK Parti’ye kaybetti. Çiçek daha sonra Demokrat Parti (DP) ile 2009 seçiminde ipi göğüsledi. Çiçek’in sonrasındaki adresi CHP oldu. 2014 yerel seçimlerinde ‘altı ok’un temsilcisi olarak sandık sınavından zaferle ayrıldı. 2019 sürecinde bu kez genel merkez Tire’yi Millet İttifakı gereği İYİ Parti’ye bıraktı. CHP, İYİ Parti’nin adayı Salih Atakan Duran’a destek vermek kararı aldı. Çiçek bu kez Demokratik Sol Parti’yi (DSP) tercih etti. 

31 Mart yerel seçimlerinden çıkan sonuca göre Çiçek, yüzde 6’lık oy oranında kaldı. Çiçek’in önünde Cumhur İttifakı’nın AK Partili Belediye Başkan Adayı Selman İçelli ve Millet İttifakı’nın İYİ Partili Belediye Başkan Adayı Salih Atakan Duran yer aldı.

Editör: Haber Merkezi