İzmir’de tartışmalara neden olan İl Özel İdaresi’nin kapatılmasından sonra hazineye devredilen mallar için İzmir Büyükşehir Belediyesi yargıya giderken CHP’li Tire Belediyesi 64 mahalleye ait gayrimenkul ile ilgili satış kararı almıştı. Belediye meclisi Başkan Tayfur Çiçek’e satış yetkisi verirken ortalık karıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in bölgeye giderek yerinde inceleme yapmasına neden olan süreç noktalandı. Başkan Çiçek, kamuoyu baskısına dayanamadı ve satışı iptal etti.

SADECE KENDİ MALLARI

Belediye Başkanı Çiçek, sadece belediye mülkiyetinde olan kat karşılığı apartman daireleri ve Birgi’deki birkaç taşınmazın satılacağını açıkladı. 1 Ekim’de satılacağı duyurulan köy malları listeden çıkartıldı. Çiçek, belediyenin mali yapısının zor durumda olduğunu ve diğer satışlardan gelecek gelirlerle bütçeyi dengelemeye çalışacaklarını söyledi.

DELİCAN: YANLIŞ HESAP BAĞDAT’TAN DÖNDÜ!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Tire Belediyesi'nin köy tüzel kişiliklerinden belediyeye intikal eden malları satma işlemini iptal etmesini değerlendirdi. Günlerdir yaptıkları açıklamalarla gerek Tire Belediyesi'ni, gerekse İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni yanlıştan dönmeleri yönünde uyardıklarını hatırlatan Delican, "Görülüyor ki, yaptığımız uyarılar sonucunda yanlıştan dönülmüş. Her fırsatta köylüye, çiftçiye, üreticiye destek verdiklerini ifade edenlere 'Köylünün sütünü aldınız, ahını almayın' dedik ve yanlıştan dönmeleri yönünde çağrıda bulunduk. Köylünün köy tüzel kişiliğine vakfettiği mallar satılmamalıydı. O mallar söz konusu köylerin ve köylülerin hizmetinde kullanılmaya devam etmeliydi. Aklın yolu birdir. Yaptığımız çağrıya daha fazla sessiz kalamadılar ve satışı iptal ettiler. Yeri gelmişken bir noktayı da kamuoyunun dikkatine sunmak istiyorum. İzmir İl Özel İdaresi’nden hazineye devredilen mallar üzerinden ‘satılacak’ yaygarası yapanların düştüğü durum ortadadır. Ancak ne mutlu ki, çağrılarımız sonucunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ilçeye giderek duruma müdahale etmiş ve ortadaki garabeti sona erdirmişlerdir. Bundan önce de defalarca ‘yapıcı muhalefet yapacağımız’ dedik. Halen daha aynı noktadayız. Yanlış hesap Bağdat’tan döndü. Ayrıca CHP’nin bu süreçte gündeme gelen parti karar ve kurulları var. Bu konuda yazılan belgeler ortadayken köylünün malının satılması mantıklı değildi. CHP doğru noktaya geldi. Biz ortak akıldan yanayız. Yaptığımız uyarılarla bu yanlıştan dönülmesi İzmir adına kazanılmış bir sınavdır."

 

Editör: Haber Merkezi