Haber: Ahmet ŞENKİ


Son anda aday olan CHP’lilerden Nihat Koç, başvurusunun ardından yaptığı açıklamada neden aday olduğu ile ilgili olarak, “Benim çocukluğundan bu yana Tire’de yaşamış, Tire’yi seven, şuanda da Tire’de mimar, inşaatçı, konaklama hizmetleri gibi farklı alanlarda hizmet veren bir CHP’li olarak, Tire’ye olan borcumu ödemek için aday olma kararı aldım. Aday olan diğer tüm adaylara saygılıyım. Ben hiçbir zaman, aday olmazsam diğer adayları desteklemem veya filan adayı desteklemem demem. CHP’de hiçbir şekilde aday transferi yapılacağını veya adaylara önceden garanti sözü verileceğine inanmıyorum. CHP böyle bir parti değil” şeklinde konuştu.

CHP’NİN TİRE’DEKİ TEK BAYAN ADAY ADAYI

CHP’nin son gün adaylarından olan, aynı zamanda tek bayan aday adayı olan Emel Denizaslanı, Tireli olduğunu, çocukluğunun ve gençliğinin ilk yıllarının Tire’de geçtiğini belirterek, “Tire’nin Peşrefli köyündenim. İlk, orta ve lisenin ilk yıllarını Tire’de okudum. Daha sonra İzmir’e taşındım. 1985 yılında SHP saflarında başlayan daha sonra CHP ile devam eden parti üyeliğim var. 1995 ve 199 yılı seçimlerinde milletvekili adaylığım oldu. Tireli olduğum, partimin kadın adayları teşvik etmek adına büyük çaba içerisinde olması sebepleri ile Tire’den belediye başkan aday adayı oldum” dedi.

ÇİÇEK’E ADAYLIK GARANTİSİ SÖZÜ VERİLDİĞİNE İNANMAK İSTEMİYORUM

Denizaslanı, Tire’den uzun yıllar ayrı kalmış olmasının bir yönüyle dezavantaj olabileceğini ancak tek bayan aday adayı olmanın da bir avantaj olduğunu ifade etti. Denizaslanı, Tayfur Çiçek’e adaylık sözü garantisi verilmesi iddialarının doğruluğuna inanmak istemediğini, partisinin böyle bir yanlış yapmayacağını, partisinin aday belirlerken halka ve partililere danışacağına inancımın tam olduğunu belirtti. Denizaslanı, Çiçek’in aday olarak ilan edilmesi durumunda bu iddiaların doğruluğu ile ilgili şüpheler oluşacağını  da belirtti.

Chp’ye son gün yapılan başvurular sonrası Chp Tire Belediye Başkan Adaylığı için yarışacak isimler başvuru sırasına göre şöyle, Hüseyin Hapçı, Ali Doğu, Mustafa Güngör, Tayfur Çiçek, Nihat Koç ve Emel Denizaslanı.

Editör: Haber Merkezi