AK Parti Ödemiş İlçe Teşkilatı 3.olağan kongresini Ödemiş Belediyesi Şehir Salonu’nda gerçekleştirdi. İki adayla gidilen seçimde İlçe Başkanı Ali Hadim’in beyaz listesi, geçerli 393 oyunun 262’sini alarak yeniden seçilirken, diğer aday R.Şerif Delibalta’nın sarı listesi 131 oy aldı. Kongrede toplamda 396 oy kullanıldı…
Kongre süreci içerisinde olan AK Parti’de 4.Ödemiş İlçe Kongresi gerçekleştirildi. İlçe Başkanı Ali Hadim ile birlikte, başkanlığa aday olan İl Genel Meclisi eski Üyesi R.Şerif Delibalta’nın yarıştığı kongreye partililer yoğun ilgi gösterdi.
Partililerin yoğun ilgi gösterdiği kongrede ilk olarak divan seçimi yapıldı. Divan Başkanlığına 22.dönem AK Parti Kütahya Milletvekili ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Abdullah Cantimur, Divan Başkan Yardımcılığına İl Başkanvekili Mahmut Badem, katip üyeliklere ise Refik Uzun, Atilla Kaya ve Habib Sümbül seçildi.
Divan oluşturulduktan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte kongrede konuşmalara geçildi. Kongreye Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Abdullah Cantimur’un yanısıra İzmir Milletvekilleri Erdal Kalkan, Aydın Şengül, Nesrin Ulema ve Hamza Dağ, İl Başkanı Ömer Cihat Akay, il yönetim kurulu üyeleri de katıldı.
HAMZA DAĞ, “CHP DIŞARIDAN MÜDAHALEYLE YÖNETİLİYOR”
Kongrede ilk konuşmayı Hamza Dağ yaptı. Dağ, AK Parti’nin kurulduğunda bir azınlık olarak kalıp, daha sonra kapanacağı yönünde görüşlerin olduğunu ancak şimdi salonlara sığmadıklarını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ilk seçimden bu yana sürekli oylarını artırarak, siyasi güçlerini de artırdıklarını ifade eden Hamza Dağ, Suriye’de yaşananlara değindi. Suriye halkının özgürlük istediğini, Türkiye’nin yaşanan bu sıkıntılara kayıtsız kalamayacak kadar güçlü olduğunu kaydetti.
Dağ, son günlerde ortaya çıkan belgelerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2 yıl önce başkanlığa getirileceğinin kayıtlarda olduğunu belirterek, “CHP’nin Genel Başkanı Deniz Baykal iken bu konuma Kemal Kılıçdaroğlu’nun getirileceği yazılıyor ve bu belgelerle ortaya koyuluyor. CHP’nin genel başkanları dışarıdan yapılan müdahalelerde değişiyor. Biz AK Parti ise dışarıya karşı gücümüzle gövde gösterisi yapıyoruz. Dışarıdan müdahale söz konusu olamıyor” dedi.
Hamza Dağ’dan sonra söz alan Nesrin Ulema ise AK Parti iktidarı döneminde kadına yönelik projelerin çok yüksek seviyelerde olduğunu söyledi. Ulema, AK Parti’nin kadının arkasında olan büyük bir güç olduğunu ifade etti ve azimle çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.
Kongreye katılan bir başka milletvekili olan Aydın Şengül ise, “AK Parti’nin iktidara geldiği ilk günden bu yana hizmet için çalıştığını gördük. Bu yürek, işi dert işi. Belli sorunlara karşı dert edinip gündeme alırsanız, çözersiniz. Biz de milletimizi dinliyor, dertlerine derman oluyoruz. Kongrelerimiz düğün havasında, şölen havasında geçiyor. Kendi işinizi gördürtmek için değil de, partiye yararlı olacak adaya oy verin” diye konuştu.
Erdal Kalkan da, “12 Haziran seçimlerinden sonra ilk olarak önem verdiğimiz konu; kardeşlik, birlik projesi oldu. İç ve dış mihraplar Türk ve Kürt halkını dağıtmaya çalışıyorlar. AK Parti olarak, daha çağdaş, daha demokratik bir ülke için çalışıyoruz. Başbakanımızın Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği gibi hedef 2023. 2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alacağız. Avrupa’nın genç, dinamik ülkesi olarak dünyaya yön veren bir ülke olacağız” dedi.
“ÖDEMİŞLİLER BELEDİYEYİ AK PARTİ’YE VEREREK BORCUNU ÖDEYECEK”
Ödemiş teşkilatına seslenen AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, kongre dönemlerinin, siyasi partilere dinamizm kazandıran dönemler olduğunu söyledi. Akay, “Bu süreçteki heyecan ve sinerjimizi, mutlak hedefimiz olan İzmir’in AK Parti Belediyeciliği hizmetleriyle tanışması için kullanacak ve yerel seçim çalışmalarına hız vereceğiz. Hedefimiz ilde ve Ödemiş’te belediye seçimlerini kazanarak hizmet ağımızı genişletmektir. Mahmut Badem 2005’te yüzde 34’le seçim kazandı. 2009’da yüzde 41 ile kaybetti. Bu da ne kadar güçlü olduğumuzu, diğer partilerin bizi yenmek için birleştiğini gösterdi. Ödemişliler 2014 seçimlerinde AK Parti’ye yüzde 51 oy verir, diğer partiler birleşse de bizi geçemez” şeklinde konuştu.
AK Parti’nin şahıslara değil millete hizmete endeksli bir parti olduğuna vurgu yapan Akay, “AK Parti’deki yarış hizmet yarışıdır” diye konuştu.
AK Parti’yi diğer partilerden ayıran en önemli özelliğin hizmeti en iyi şekilde yapacağına inanılan isme destek olunup başarısı için her türlü fedakârlıkta bulunulması olduğunu belirten Akay, “Yapmakta olduğumuz kongremiz, ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın problemlerini aşmada taze bir başlangıç yeni bir soluk ve kararlı bir yürüyüşünde ifadesi olacaktır Bu süreçte tüm birimlerimizle el ele, omuz omuza, yılmadan, yorulmadan çaba sarf edeceğiz. Siyaseti hizmet aracı olarak gören bizler, laf değil hizmet üretiyoruz” dedi.
ALİ HADİM İLE YENİDEN…
Kongrede konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. 400 delegesi bulunan AK Parti Ödemiş İlçe Teşkilatı’nda 17.40’a kadar oy kullanma işlemi devam etti. Sandık açıldıktan sonra yapılan sayımda Ali Hadim kullanılan 396 oyun 262’sini alarak ilçe başkanlığı görevini sürdürürken, diğer başkan adayı İl Genel Meclisi eski Üyesi R.Şerif Delibalta ise 131 oyda kaldı.
Kongrede konuşan Başkan Ali Hadim ise görevleri süresince Ödemiş’e yaptıkları hizmetlerden bahsetti ve kimseyle bir küslüğünün olmadığını ifade etti.
Hadim, “Ödemişimizin sulamadan daha rahat faydalanabilmesi için Beydağ Barajı sulama kanalları projesini hayata geçirdik. Bunun yanında Kayaköy’e Aktaş, Bademli’ye de Bademli barajlarımızın temellerini attık. Yol çalışmalarımız sayın Ulaştırma, Haberleşme ve İletişim Bakanımız Binali Yıldırım’ın destekleriyle son sürat devam ediyor. Yıllardır bölgenin kanayan yarası olan Ovakent yolu ile Kaymakçı yolunun yağışlarda kullanılamaz hala gelmemesi için ıslah çalışmalarını başlattık. Bu ve bunun gibi birçok yatırımın Ödemiş’e gelmesi için çalıştık. Halkımıza hizmet etmek için girişimlerde bulunduk. Bana güvenen delegelerimize, partililerimize çok teşekkür ediyorum. Kazanan AK Parti oldu, kazanan demokrasi oldu. Ödemiş için çalışmaya devam edeceğiz, durmak yok yola devam” ifadelerini kullandı.
Ali Hadim yönetim kurulunda ise şu isimler yer aldı: Adil Badem, Kadir Kaçar, Zekeriye Karabıyık, Halil Kartal, Hüsnü Ekmekci, Tülay Yiyen, Halil Deveci, Mehmet Zeybek, Feray Kılıç, Talip Örs, Cafer Gedikbaşı, Ersin Duraklı, Doğan Özkumova, Mustafa Çakıcı, Fatih Kök, Zeliha Tülay Büber, İbrahim Seran, Ahmet Uyanık, Hamit Bülbül, Halil Demir, Ali Koçoğlu, Müjde Palabıyık, Hamdi Tirelioğlu, Şevket Can Sarı, Ömür Sönmez, Mehmet Dağlı, Levent Ergin, Mehmet Kırdudu, Necati Çamlı.
Yirmi beş kişilik il delege listesinde ise; Mahmut Badem, Ali Hadim, Kadir Kaçar, M.Emin Davran, Zekeriya Karabıyık, Hayrettin Özbudak, Halil Güler, Selahattin Kundak, Rifat Önder, Mustafa Zeybek, Ali Akkaşlı, Tülay Deliorman, Mehmet Pekdoğru, Hüseyin Son, Talip Örs, Abdullah Akın, İsmail Gölcük, Hasan Uruktan, Hikmet Aydın, Hüsnü Ekmekci, Nihat Savuran, Doğan Özkumova, Halil Deveci, Mustafa Çakıcı ve Levent Ergin isimleri yer aldı.
Kongreye çevre ilçe ve beldelerden yoğun katılım oldu. AK Parti kongresine ayrıca CHP’den İl Genel Meclisi üyeleri Adnan Saygılıer, Necati Tatlı ile Ödemiş İlçe Gençlik Kolları Başkanı Kenan Çayan da katıldı.
İl Başkanı Ömer Cahit Akay, İlçe Başkanı Ali Hadim’e görevindeki başarısından dolayı plaket takdim etti.
Editör: Haber Merkezi