Haber: Dilek Ayvalı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday adaylığı başvuru süresi 26 Ekim 2018’de sona erdi. Bu süreçte Belediye Başkan Aday Adayları ve Belediye Meclis Üyesi Aday Adayları başvurularını ilçe başkanlıklarına teslim ettiler.

Cumhuriyet Halk Partisi Tire’de ise 4 kişi Belediye Başkan Adaylığı için başvuruda bulunarak aday adaylıklarını ilan etti. Bu isimler şöyle, ilk ilanı yapan İnşaat Mühendisi Burak Alp Ersen, Zeytinova Belediye Eski Başkanı Ali Doğu, CHP Tire İlçe Eski Başkanı Hakan Şenoyar ve CHP il Eski Sekreteri Yücel Özen.

“ETİK OLMAYACAĞI İÇİN AÇIKLAMIYORUZ”

Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı isimleri ise sır gibi saklanırken CHP Tire İlçe Başkan Vekili Şenol Uçar bu konuda şöyle açıklama yaptı, “12 CHP Üyesi arkadaşımız Belediye Meclis Üyeliği için başvuruda bulundu. 12 kişinin 8’i erkek 4 tanesi bayan. Başvuru yapan 12 meclis üyesi adayının 3’ü esnaf, 3’ü emekli memur, 2’si Muhasebeci, 1’i çiftçi, 1’i Memur, 1’i iş adamı ve 1’i de Veteriner Hekim. İsimleri şu an belediye başkan adaylığı süreci devam ettiğinden dolayı etik olmayacağı için açıklamıyoruz” dedi.

KASIMIN SONUNDA ADAY AÇIKLANACAK

Öte yandan Başkan Vekili Şenol Uçar’ın verdiği bilgilere göre ilçe başkanlığı için CHP İzmir İl Başkanlığı Tire İlçe Başkanlığı için gelecek hafta atama gerçekleştirecek ve içinde bulunduğumuz kasım ayının üçüncü haftasından sonra Tire Belediye Başkanının da kim olacağı açıklanacak.

Editör: Haber Merkezi