Haber: Dilek Ayvalı

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar 31 Mart Yerel Seçim çalışması kapsamında geldiği Tire’de Cumhur İttifakı Adayı AK Parti Tire Belediye Başkan Adayı Selman İçelli ve partililer ile birlikte bir dizi programa katıldı.

Sabah saatlerinde ilçeye gelen Kırkpınar Memur-Sen ve Sağlık-Sen tarafından düzenlenen kahvaltı programına katıldı. Kırkpınar daha sonra Tire’de el sanatları çarşısını ve esnafları ziyaret etti ve Erzurumlular Derneği’nde Tire’de yaşayan Erzurumlular ile bir araya geldi.

SOKAK HAYVANLARINI YAŞATMA MODELİ HAZIRLIYORUZ

Milletvekili Kırkpınar Tire Doğal Yaşamı ve Hayvanları Koruma Derneğince Tire Gölet Restoranda düzenlenen toplantıya katıldı. Kırkpınar burada yaptığı konuşmada, “Sokak Hayvanlarını Yaşatma modeli hazırlıyoruz. Bu modelle Dünyada hayvan haklarının en iyi korunduğu, hayvan hakları ile ilgili yasaların ve hukuk alt zemininin korunduğu, hem fiziki yaşam koşullarının hem de hayvan haklarını hukukunun en iyi korunduğu ülkeler hangisi ise bu ülkelerin çalışma modelleri bizim modellerimizle birleşecek. Bizim bakanlığımız bu modeli bütün belediyelere önerecek. Belediyeler onlara önerdiğimiz bu modeli eğer uygulamazsa biz onlara yaptırım uygulayacağız. Çünkü bu modeli önerirken onlara devlet olarak bir bütçe tayin edeceğiz. Ne kadar sokak hayvanına bakıp istihdam edeceklerse o kadar bütçe ödenecek. Belediye ne kadar sokak hayvanına bakacaksa hem yerel ve büyük şehir belediyelerden merkezi bütçeden kaynak ayıracağız. Önereceğimiz bu yaşama ve yaşatma modelinin takipçisi olacağız” dedi.

BU MODELİ ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE TİRE’DE BAŞLATACAĞIZ

Artık sokak hayvanlarının bundan sonraki süreçte yalnız kalmayacağı, sokak hayvanlarının özellikle yerel yöneticiler üzerinde çok büyük hakları olacağını belirten Milletvekili Kırkpınar, “Onlar ihmal edildiğinde yaptırımlarımız olacak.  Sizlere şunu ifade etmek istiyorum, artık yalnız değilsiniz. İnşallah hep birlikte bu sorunun üstesinden geleceğiz. İnşallah bu modeli önümüzdeki dönemde Tire’de başlatacağız. Tire’deki bu model Türkiye’nin tüm il ve ilçelerine örnek olacak. Bizim zaten Belediye başkan adayımız ile de konuştuk. Kendisi çok naif ve bu konularda çok hassas bir arkadaşımız. Tüm desteğimizi vereceğiz kendisine. Yapacağı tüm projelere destek vereceğiz” dedi.

BARINAK TÜM HAYVAN SEVERLERE AÇIK OLACAK

Daha sonra konuşan Cumhur İttifakı Tire Belediye Başkan Adayı Selman İçelli, Tire’deki barınağın tüm hayvan severlere açık olacağını, hayvan severler derneğinin çalışmalarını sonuna kadar destekleyeceklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi