Haber: Dilek Ayvalı

İYİ Parti Tire İlçe Teşkilatı 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi ve Kurucu İlçe Başkanı olarak atanan Salih Atakan Duran delegelerin oyları ile İYİ Parti Tire İlçe Başkanı seçildi.

İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar tarafından Tire İYİ Parti kurucu İlçe Başkanı olarak atanan Salih Atakan Duran'ın tek aday olarak yer aldığı İYİ Parti Tire İlçe Teşkilatı 1. Olağan Kongresi yapıldı. Tire Belediyesi Kültür Salonu'nda gerçekleştirilen Kongre'ye partililer katıldı.   

'KAMİL ERGENEKON' DİVAN BAŞKANI OLDU


İYİ Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Kamil Ergenekon'un Divan Başkanı olduğu Divan Kurulu'nun üyeliklerine ise; Cengiz Ekşioğlu, Ayhan Sattan, Tevfik Karadağ, Mehmet Fatih Çakıroğlu seçildi. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Genel Başkan Meral Akşener ve Genel Başkan Yardımcısı Musavvat Dervişoğlu'nun ilçe kongresine gönderdiği mesajlar salondakilere okundu. Divan Başkanı Ergenekon, kısa bir konuşma yaparak düşüncelerini dile getirdi. Ergenekon sözlerinin sonunda, "Güneyimizde Silahlı Kuvvetlerimiz büyük bir mücadele içinde onlar için dua ediyoruz. Ayaklarına bir taş bile çarpmasın istiyoruz. Şehitlerimize rahmet diliyoruz" dedi.

FAALİYET ve MALİ RAPORLAR OKUNDU


İlçe Genel Sekreteri emekli eğitimci Mehmet Emin Cantürk, ilçe teşkilatının kurulmasından bu yana gerçekleştirilen faaliyetlerin yer aldığı "Faaliyet Raporunu" okudu. Cantürk, üye sayılarının 200'e yaklaştığını belirtti. Partinin İlçe Muhasibi Hayati Okuroğlu, "Mali Raporu" ve "Tahmini Bütçe"yi okudu.

DURAN, "TÜRKİYE İYİ OLACAK, TİRE İYİ OLACAK"


Salih Atakan Duran konuşmasını yapmak üzere davet edildiği kürsüde konuşmasına Nazım Hikmet'in şu dizeleriyle başladı;

Dört nala gelip uzak Asya'dan
Bir kısrak başı gibi uzanan
Bu memleket bizim!


Salih Atakan Duran konuşmasında şunları söyledi: "Öncelikle ülkemizin bölünmez bütünlüğü, huzuru, güvenliği için Türkiye’de ve Afrin'de görev yapan tüm güvenlik güçlerimize ve istihbarat elemanlarımıza yüce yaradandan güç kuvvet , şahadet şerbeti içen yiğitlerimize Allah'tan rahmet , kahraman gazilerimize acil şifalar diliyorum. Yanlış izlenen dış politikalar sonucu başta Suriye olmak üzere ülkemizi girdiği sıkıntılı durumdan kurtarmak yine kahraman ordumuza düşmüştür.

İyi bir Türkiye için yola çıktık. İyi insanları insanlık tarihine armağan etmiş bir milletiz. Hoca Ahmet Yesevi, Hacı Bektaşı Veli, Yunus Emre gibi insanlarımız iyiliği, iyi insan olmayı öğütlediler. Gittikleri her yere sevgi kültürünü götürdüler.

İYİ İNSANLAR BİR ARAYA GELECEK

İyi insanlar bir araya gelecek Türkiye iyi olacak… Partimizin logosu vatanımızı kurtaran ulu önder Atatürk'ün gözlerinin rengi üzerine, kadim medeniyetimizde önemli yeri olan, tüm dünyayı ısıtan güneştir.

Yolunda yürüdüğümüz önderimiz Atatürk, Genel Başkanımız gönüllere taht kurmuş olan Sayın Meral Akşener'dir. Türkiye yorgundur. Millet yorgundur. Devlet yıpranmıştır. Kamu düzeni çözülmektedir. Ülkemiz 16 yıldır tek parti iktidarı ile yönetilmektedir. Kendi beyanları, iktidar da yorgundur.

Gelinen noktada toplumumuz ağır bir siyasi ayrışma ve kutuplaşma yaşamaktadır. Öyle ki insanlarımız farklı düşündükleri esnaftan alışverişi kesmiş, kahvehaneler fikirlere göre ayrılma noktasına gelmiştir.  Sosyal hayat karpuz gibi bölünmüştür. Görünen o ki mevcut partiler bu kötü gidişe dur diyememektedirler. Siyasal iklimin değişmesi dışında hiçbir çıkar yol kalmamıştır.

MİLLETİMİZ UFKUMUZU İYİLİK GÜNEŞİYLE AYDINLATACAK


İyi Parti, ayrışan toplumumuzu cumhuriyetimizin kurucu değerleri ve bizi biz yapan ortak paydada birleştirmek, ülkemizi güzel, güvenli yarınlara götürmek, cennet vatanımızı karnı tok, sırtı pek insanların yaşadığı, Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaşmış bir ülke yapmak için vardır. Ülkemizin genç, dinamik, liyakatlı İyi Parti kadrolarına ve iyiliğe ihtiyacı vardır. Milletimiz, kararmakta olan ufkumuzu iyilik güneşiyle aydınlatacaktır.

Amacımız; cumhuriyetin kuruluş felsefesini, değerlerini ve üniter yapıyı korumak. Denge ve kontrol ilkesi üzerine kurulu kuvvetler ayrılığı kurmak. Bağımsız, tarafsız, adil yargılamaya kavuşmak. Yolsuzlukla tam ve etkin mücadele etmektir.

Hedeflerimiz; Dünya'nın ilk 10 ekonomisi içine girmek. İlk 1 yıl içinde yeni anayasa ile parlamenter sisteme dönmek. Demokratik bir siyasi partiler kanunu çıkarmak. Milli gelirimizi 5 yıl sonunda kişi başı 14 bin 500 Dolar yapmak. Eğitim yaş ortalaması hedefimiz 11 yıl olacak. 40 yaş altı kadınlarda okuryazar oranını 5 yıl içinde yüzde 100 yapmak. Yılda 150 bin hektar ağaçlandırma ve erezyon kontrolü yapmak. İlk 5 yıl içinde işsizlik oranını yüzde 8'in altına düşürmek. Gençliğin ve kadının pozitif enerjisini hayatın tüm alanlarında hissettirmek. Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu hak ettiği itibara kavuşturmaktır.

Unutmayalım Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendinin dediği gibi, 'Medeniyet yolunun taşlarını sadece cesurlar döşer', Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesini benimsemiş, Atatürk ilkelerine gönülden bağlı, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü savunan ve belediye başkanından cumhurbaşkanına tüm seçilmişlerin hesap verebilir olmasını isteyen tüm halkımızı İYİ Parti’ye , 'Türkiye iyi olacak, Tire iyi olacak' parolası ile davet ediyoruz."

155 DELEGENİN 107'Sİ OY KULLANDI

Delege sayısı 155 olan İyi Parti Tire İlçe Teşkilatında, yapılan 1. Olağan Kongre'de oy kullanan delege sayısı 107 oldu. Oy kullanan tüm delegeler Salih Atakan Duran'a oy verdi.

YÖNETİM KURULU ŞU İSİMLERDE OLUŞTU

Salih Atakan Duran'ın İlçe Başkanlığında kurulan İlçe Yönetimi Asil Listesi şu isimlerde oluştu; İlker Bingül, Selma Uyan, Alp Okan, Müjde Dinç, Hayati Okuroğlu, Mehmet Emin Cantürk, Alper Kasap, Mustafa Sezen, Tolga Türkay, Gökhan Güngör, Cafer Tetik, Serap Ersümer, Hasan Volkan Kulalı, Hülya Karadağ, Nafiz Kükler, Safiye Şenyurt, Fikri Tabakoğlu, Tülay Değirmenci, Cenk Sosur, Necla Kırlı, Hüseyin Ulaş, Aytaç Değirmencioğlu, Hüseyin Bağrıaçık, Süleyman Kovacı, Süleyman Kovacı, İsmail Alıcı, Ender Çulluoğlu.

İL DELEGELERİ ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

Atakan Duran'ın da yer aldığı İl Delegesi Asil Listesinde yer alan isimler ise şöyle oldu; Salih Atakan Duran, Halil Doğukan Eroğlu, Emine Rüknet Okuroğlu, Halil Tezol, Seval Ekşioğlu, Çağatay Atlam, Yusuf  Curacı, Nevin Birgilioğlu, Ahmet Çatakoğlu, Burhanettin Özgen, Halil Binel ve Necati Öter.

Editör: Haber Merkezi