İşçi Partisi İzmir İl Örgütü metropol ilçelerde geçtiğimiz hafta başlattığı “Özel Görevli Mahkemeler Kapatılsın, Yurtseverler Serbest Bırakılsın” imza masalarını şimdi de Ödemiş’te açmaya başladı. İşçi Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özoğlu, 1 Ekim 2011 tarihinde Ödemiş Öğretmenevi önündeki imza masası açılışında basına yaptığı açıklamada şöyle dedi:
“Ergenekon tertibiyle tutuklanan yurtseverler, yıllardır Silivri ve Hasdal cezaevlerinde tutsaktır. 2006 yılında ABD Başkanı Bush’un Tayyip Erdoğan’a verdiği talimat doğrultusunda operasyonlar başladı. Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan, önce özel savcıları ve hâkimleri buldular, özel mahkemeler kurdular. İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Türk ordusunun değerli komutanları, Mustafa Balbay, Mehmet Haberal, Tuncay Özkan gibi aydınlar kanunsuz ve hukuksuz bir şekilde tutuklandı.
Özel yetkili ve görevli mahkemelerin adil yargı kurumları olmadığı hukukçular tarafından da tespit edilmiştir. Başta İstanbul ve Ankara Baroları olmak üzere çok sayıda baro, Özel Görevli Mahkemelerin kaldırılması için harekete geçiyorlar ve bu mahkemelere avukat göndermek istemiyorlar. Silivri ve Hasdal cezaevlerindeki yurtseverlerin serbest bırakılması için, milletimizin Ergenekon, Balyoz gibi tertiplerden kurtulması için Özel Görevli Mahkemelerin kapatılması şart olmuştur. 1976’da işçi sınıfımızın genel grevi ve büyük bir halk hareketi sonucunda Devlet Güvenlik Mahkemeleri (DGM) kapatılmıştı. Aynı şekilde halkımız ayağa kalkacak ve Özel Görevli Mahkemeler (ÖGM) kapatılacaktır.”
Editör: Haber Merkezi