Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Necat Karataş “Son günlerde, Doğu, Güneydoğu ve bazı büyükşehirlerde yaşanan olaylar, ülkemizde son derece üzücüdür” diyerek basın açıklaması yaptı.

MHP İzmir İl Başkanı Karataş,“Kardeş kavgasına, iç savaşa ve bölücülerin istek ve beklentilerine sebep olacak her türlü girişim ve davranış Milliyetçi-Ülkücü Hareketin mensuplarınca kabul edilemez.

Aziz vatanımızın birçok yerinde bilhassa Güneydoğumuzdaki şehirlerde yaşanan olaylar iktidar sahiplerini düşünceye sevk etmeli, “Bir ve bütün olan milletimizi etnik parçalara ayırmanın” ne gibi ağır sonuçlar doğuracağını artık görmelidirler” dedi.

KIŞKIRTMALARA VE OYUNLARA GELMEYECEĞİZ

    Bilhassa “Bölücü Terör Örgütü” ile “İmralı Canisiyle” ve PKK’nın farklı yapılanmalarıyla kurdukları ilişkiyi gözden geçirmelidirler diyen Karataş,

Türk Milleti’nin, Türk Vatanı’nın ve Türk Devleti’nin ne kadar hassas bir noktada durduğunu, komşu ülkelerdeki vahim olayların bizim içimizde ne gibi sonuçlar doğurabileceğini AKP Hükümeti görmelidir!

Vatan, Millet ve Devlet menfaatlerini her şeyin üzerinde tutan Milliyetçi Hareket Partililer, her türlü provokasyona, yalan ve düzmece haberlere karşı “oyuna gelmeyecekler” kendilerinden beklenen sağduyuyu her zemin ve zamanda gösterdikleri gibi yine göstereceklerdir. Güzel şehrimiz İzmir ’de yaşanan olaylar da bizleri son derece hassas davranmaya yönlendirmelidir.  Kışkırtmalar, yalan haberler ve kirli bilgilerin yayılması isteyen odaklara karşı tüm hemşehrilerimiz dikkatli olmalıdır.

İzmir’deki Türk Milliyetçileri tüm teşkilatlarıyla ve mensuplarıyla birlikte, bütün Türkiye’de olduğu gibi oyunu çok önceden görmüş, gerekli uyarı yapmış ve önlemleri almıştır! Oyuna gelmedik, gelmeyeceğiz!

Vatanımızın ve Milletimizin Bölünmez Bütünlüğü ve Devletimizin Bekası için uyanık durumdayız, bütün mensuplarımız provokatörlerin oyununa gelmeyecek kadar yüksek şuurlu Türk Milliyetçileridir! Ülkücü Hareket asılsız haberlerle kandırılacak ve oyuna gelecek bir hareket değildir! Emniyet güçlerimizi yaşanan ve yaşanabilecek olaylar hakkında uyardık. Şimdi de sizlerin vasıtasıyla hemşehrilerimizi sağduyuya davet ediyoruz!

Türk Milleti ve Devleti her türlü kötü günü aşabilecek güçtedir. Yeter ki basiret sahibi yöneticiler olsun” dedi.

  

NİHAT ÇAKIROĞLU

 

Editör: Haber Merkezi