HABER: DİLEK AYVALI
MHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Osmanağaoğlu’nun ziyaret programında MHP Tire İlçe Başkanı Bilal Kıvrak ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.
Milletvekili Adayı Osmanağaoğlu daha sonra Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu ve yönetim kurulu Ziraat Odası Meclis Salonu’nda bir araya geldi.

Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, “Sondaj yasağının kaldırılmasını istiyoruz”
Burada konuşan Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, “Tire dediğimiz zaman Küçük Menderes tarımsal üretimde önemli yere sahip. Küçük Menderes ovası en verimli ovalardan biri. 320 bin dekar tarım alanı var ilçemizde. Sorunlarımızın başında son dönemde bir sondaj yasağı geldi. Bu çiftçimizin büyük tepkisini topladı. Biz üretim yapmak için yer altından suyu sondaj kuyularından çekerek ürünümüzü sulamamız lazım. Suyun ekonomik kullanılmamasından dolayı suyun yer altı kaynakları günden güne azaldı. Bugün 250 metrelerde sondaj yapıyoruz. Bu da yasaklanınca sıkıntımız daha da büyüdü. Öncelikle her gelen milletvekilimize bu konuyu iletiyoruz ancak şu güne kadar net bir gelişme yok. Bunun dışında yine son günlerde gündemde olan bir jeotermal etüt çalışması var. Etüt çalışmaları dünyanın en kaliteli incirinin yetiştirildiği Başköy’de başlıyor. Başköy, Ortaköy, yemişler Akmescit Topalak ve Musalar’a kadar gidiyor. Burada yaklaşık 3 bin 500 çiftçi ailesi incir ve zeytinden geçim kaynağı. Bununla ilgili olarak genel merkezimize konuyu aktardık. Kaymakam bey bizzat ilgileniyor. Bunlar Tire’nin başlıca sorunları. Bunun dışında genel anlamda da çiftçilerin girdi maliyetleri var. Sizden talebimiz sondaj yasağının kaldırılması” dedi.

Osmanağaoğlu, “MHP geçmişteki gibi çiftçinin önlünde taht kurmak istiyor”
Milletvekili Osmanağaoğlu, “Çalışmalarımızda sizin arkanızda olacağımızı ve çiftçimizin sorunları ile daha yakından ilgileneceğimizi beyan etmeye geldik. MHP geçmişte Tarım Bakanlığı yaptığı Hüsnü Yusuf Gökalp döneminde çiftçinin gönlüne taht kurdu. Yine aynı dönemi yaşamak için sizlere geldik. MHP bizi buradan güçlü bir şekilde Ankara’ya gönderdiğinde biz o günlere yine dönüp hatta daha ileriye taşıyarak buradaki çiftçimizin rahatlamasını sağlayacağız. Biz aynı sinerjiyi yaratmak için mücadele veriyoruz. Sizinle beraber sizlerin öncülüğünde” dedi.

Editör: Haber Merkezi