İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Torbalı’nın Pancar Mahallesi’ne sürpriz bir ziyaret gerçekleştirerek vatandaşlarla bir araya geldi. Pancar eski Belde Belediye Başkanı Hayati Saydam’ın da eşlik ettiği ziyarette Pancarlıların sorunlarını dinleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, Torbalı’ya uzanacak İZBAN hattının İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak tüm yatırımını tamamladıklarını, Devlet Demiryolları’nın sinyalizasyon işinin kaldığını belirtti ve yılbaşına kalmadan hattın açılacağını söyledi.

Vatandaşların tarım suyu aboneliğine ilişkin sorularına da yanıt veren Başkan Kocaoğlu, beldelerde ve köylerde daha önce suyu indirimli verdiklerini ancak yeni yasayla birlikte beldelerin ve köylerin kalktığını vurgulayarak, “Şu anda yasal olarak sizin kağıt üzerinde Alsancak’ın bir mahallesinden bir farkınız kalmadı. Daha önce bahçe sulamak isteyenleri tarım suyu abonesi yapıyorduk. Ancak yazlıkçıların yoğun kullanımı nedeniyle su yetiştiremez olduk. Bu yüzden şimdi Ziraat Odası’ndan belge almak kaydıyla tarım suyu veriyoruz” diye konuştu.

Başkan Kocaoğlu, daha önce bağlanan 10 ilçede olduğu gibi yeni bağlanan ilçelerde de ova ve arazi yollarını asfaltlayacaklarını belirterek, yatırımlarını yoğun bir şekilde çevre yerleşimlere yaparak bu bölgelerin kalkınmasını sağlayacaklarını söyledi. Bir vatandaşa yarım kalan kanal hattıyla ilgili de bilgi veren Başkan Kocaoğlu, zaman zaman çıktıkları ihalelerde müteahhittin işinin bozulması nedeniyle yatırımın geciktiğini ya da yarım kaldığını belirterek, yeniden ihaleye çıkarak bu tür sorunları çözdüklerini belirtti.

NAZİF HARUPÇU

Editör: Haber Merkezi