Ödemiş CHP Gençlik Kolları, serbest kıyafet yasası ile ilgili imza kampanyası düzenledi. Cumartesi günü Öğretmenevi önünde düzenlenen kampanyaya Ödemişliler büyük ilgi gösterdiler.
CHP Lise Komisyon Başkanı Mustafa Aypak “Okullar da başlatılacak olan Serbest kıyafet yasasına hayır diyoruz. Bugün burada da bunun için toplandık. İktidar sömürüyü meşrulaştırmak için dini istismar ediyor. Son 10 yıl içinde okullarda sisteme uyumlu, itaat eden, her türlü otoriteye biat eden nesillerin yetiştirilmesi hedeflendi.  Bu 10 yıl içinde iktidar partisi olan AKP, faşizan uygulamalarla öğrenci arkadaşlarımızı, gazetecileri ve basın mensupları gibi halktan birçok kesimleri Silivri toplama kampına tıktı. Bu kişilerin isteği neydi peki? Öğrenci arkadaşlarımız parasız eğitim istiyorlardı. Gazeteci ve aynı zamanda CHP İzmir milletvekili olan Mustafa Balbay’ın suçu kanıtlanmadığı halde niçin içeride şu an? Hem de en ufak bir delil yokken ellerinizde. Basın mensupları, özgür medya yani AKP’nin kuklası olmadan bağımsız ve doğru haber yapmak istiyorlardı. Peki, bu kişiler şu an nerede? Bunların ortak yönü ne? Hepsi özgürlük istiyorlardı. Doğru yaptıklarına inandılar. Peki, Tayyip Bey sana soruyoruz, 10 yıldır iktidar sürecinde özgürlük isteyenleri içeri tıktın. Şimdi gelip özgürlük adı altında serbest kıyafet uygulamasını getiriyorsun. Sence bizler, Kemalist Gençler sana inanır mıyız? Şunu unutma ki eşit, özgür ve laik eğitimden asla taviz vermeyeceğiz!
Türkiye terör, işsizlik, ekonomik sorunlarla boğuşurken bir anda önceliğin serbest kıyafet uygulaması olması sizce tesadüf mü? Başbakanın kuklası olan medya sağ olsun gündemi hemen de değiştiriveriyor. Bu uygulama eğitimdeki sorunların üstünü örtmek için geldiği söylenirken aslında hem maddi hem de psikolojik olarak daha büyük sorunlar ortaya çıkaracaktır. Bu uygulama maddi durumu iyi olmayan aile çocuklarının başlarını öne eğdirecektir. Bu sebepten dolayı psikolojik sıkıntılar ortaya çıkarak aile içi şiddet önlenemez bir hal alacaktır.
Bir de utanmadan cevap veriyorlar. Bu uygulama sınıf ayrılığına sebep olur diyenlere bakan yüreklere su serpecek bir cevap veriyor. Zaten yoksullarla zenginler aynı okula gitmiyor. Bu sözü söyleyen milli eğitim bakanı Ömer Dinçer. Bu ne pişkinliktir bu ne utanmazlıktır! Ayrım yok derken kendiniz ayrım yapıyorsunuz!
İşte bunun adı sivil faşizmdir. Bu faşizmin uygulayıcısı ise recep Tayyip ve yandaşlarıdır!
İnsanı merkez alan laik eğitim anlayışı tüm insanların eşit, saygıdeğer, öğrenme ve gelişmeye açık olduğunu savunurken, dini istismar edenler toplumu inanan-inanmayan, dindar-dinsiz, tinerci- kindar nesil olarak sınıflara ayırmakta, bir kısmı üstün ve değerli diğerlerini ise dinden sapmış hatta düşman ilan etmektedir. Mevcut siyasi iktidar tarafından temsil edilen böylesine ayrımcı bir zihniyetin önce okullarda daha sonra tüm toplumda yeni bölünme ve sınıflaşmalar yaratması kaçınılmazdır.
Eğitimi ilkelerinden saptıran, laiklik unsurunu ortadan kaldıran ve bunu tanımayan belli bir inanç gurubunun değerlerin teşvik ve tehdit ile tüm topluma benimsetmeye çalışan nitelikli ve demokratik bir eğitim ortamının oluşmasına engel olan her etkenle sonuna dek mücadele edeceğimiz bilinmelidir.
Bunun yanında liselerimiz imam hatipleşiyor. 4+4+4 ile AKP zihniyeti çocuk gelinler, çocuk işçiler ortaya çıkardı ve çıkarmaya devam ediyorlar. Bu seferde serbest kıyafet uygulaması ile sınıf farklılıklarını bir kez daha gözler önüne sermek istiyorlar. Disiplin uygulamaları ile liselerde attığımız her adımdan haberdar olmak isteyen baskıcı AKP iktidarı, kendi yandaşları gibi bizimde düşünmeyen koyun gibi yaşayan AKP gençliği olmamızı istiyor. Özgürlük adı altında türbanın liselere sokulması bunun nedenlerinden biri. Fakat biz o gençlerden değiliz. Bizler düşünürüz. Bizler sorgularız. Bizler Ulu Önder Mustafa Kemal’in izinden ilerler, senin gibi faşist başbakanların oyununu bozarız!” şeklinde açıklamada bulundular.
Editör: Haber Merkezi