30 Mart yerel seçimler sonrası, Ödemiş CHP İlçe teşkilatında seçimi kaybetmenin faturası bazı partililerce ilçe yönetimine çıkarıldı.

Bununla ilgili parti içinde çeşitli tarihlerde toplantılar yapıldı. Ancak bunlarda yeterli gelmedi ve delegeler imza kampanyası başlatarak, Partinin olağan üstü kongreye gitmesi yönünde çalışma başlattı.

Bu çalışma çerçevesinde 6 Temmuz Pazar günü Ödemiş CHP İlçe örgütü kongreye gitti.


İki adayın yer aldığı kongrede mevcut başkan Hikmet Güriş konuşma yaptı. Yaklaşık 2 yıllık süreçte yaptığı hizmetleri ve parti çalışmaları ve son olarak da Yerel seçim çalışmalarının yer aldığı konuşmasında da eleştiri oklarını doğrudan Eski Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin’e çevirerek şöyle konuştu, “Yönetimimiz kesinlikle başarısız değildir. 2 yıl boyunca en iyi şekilde çalışmış, halkın içerisinde yer almış, partide yeniden bütünleşmeyi sağlamıştır.

BİZ KÖYLERİ GEZERKEN, BAZILARI DENİZ KIYISINDA TATİL YAPTI

Köy çalışmalarıyla partideki enerjinin sahaya yayılması için mücadele edildi. Bizler geçtiğimiz yıl yaz mevsiminde köy-köy gezip yerel seçimlere hazırlanırken bugünün imzacılarının birçoğu deniz kıyısında tatildeydi.

Seçim çalışmalarında Perşembe Pazarı’nda ‘Evleri dolaşalım’ Dediğimizde, ‘Ben Ayşe teyze ile şu zeytin ağacının altında

Çok çay içtim’ diyerek yönetimimizi geri çevirenler maalesef Sadece Ayşe teyzenin oyunu alıp Hüseyin amcanın, Fatma

Teyzenin oylarını alamamışlardır. Bu örnek bile her şeyin göstergesidir. CHP ilçe yönetimi başarılı olduğu halde bazı kesimler başarısızlık algısı yaratmıştır. Belli kesimler, ‘Biz seçimi 20 bin farkla zaten kazandık’ dediklerinden bütünleşmeye engel oldular.

ŞEHİRDEKİ PROJELERE GÜVENENLER KÖYLERE GİTMEYE GEREK DUYMADI

Güriş, “Şehir merkezindeki projelere güvenip köylere gitmeye gerek duymayanlar, köylerdeki insanlarımızın sorunlarına ve beklentilerine kulak tıkayarak yerel seçim sonucunu doğrudan etkilemiştir.

İlçemizde il yönetimimizin de katkılarıyla ilk kez bu kadar çok milletvekilinin katılımıyla köy ve belde çalışması düzenlendi.

 Planlamaya göre il başkanımızın da isteği doğrultusunda belediye başkanın da kendisine eşlik etmesini istediği halde ne yazık ki belediye başkanımız hiçbir gerekçe sunmadan katılma gereği duymamıştır. Buna il başkanı ve il yönetimi de, milletvekillerimiz de yaşayarak tanık olmuşlardır” diyerek kendilerine kesilen seçimin mağlubiyetini kabul etmediklerini dile getirdi.

SUSAM’DAN ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER

Diğer yandan Ödemiş CHP Kongresine katılan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam’da burada ağır sözler sarf ederek şunları söyledi, “25 yıl önce İzmir’de İl yönetiminde Ödemiş sorumlusuydum. Partililerimiz elinden gelen gayreti göstermeye çalışıyor. Kime görev düşüyor. O partililerin desteğini alıp, sorumluluk alan ilçe teşkilatlarına, İl teşkilatına, Milletvekillerine ve belediye başkanları dâhil herkese görev düşüyor.

Hiç kimse seçildikten sonra, seçen insanları unutup, Ben ne büyükmüşüm, Ne kralmışım, Ne güçlüymüşüm, benden başka güçlü yoktur deme lüksünde olmayacaktır. Ele geçirdiği makamları, kendisi ele geçirmemiştir. Bu partililer, bu halk ve oy verenler ona bu yetkiyi vermiştir. O gücü parti içi iktidar için kullanmayacaktır. Partili herkesi kucaklamak yanında başta tüm milleti kucaklayacaktır”


HALKA DOKUNMAK ZORUNDAYIZ

Susam, “O yetki veren kişi halka dokunacaktır. Vatandaşa gidecektir. Bu mübarek Ramazan günü de fakirin sofrasına giderek onunla sofrasına oturacaktır. Ona iaşe götürecektir, giysi götürecektir, karnı açsa onun karnını doyurmakla mükelleftir. Evine bir tas çorba koyamayan insanlarla bir olacaktır. İşsiz kalmış, kira parasını ödeyemeyen insanların sorunları ile ilgilenecektir. Yöneticilik, İdarecilik, Milletvekilliği böyle olmak zorundadır. Onun için kendi içimizde iktidar olmayı değil, ülkede iktidar olmayı hedeflemek zorundayız. Sizlerin vicdanen bunu yapacağınıza inanıyorum” dedi.


NAZİF HARUPÇU

Editör: Haber Merkezi