Ödemişte beş parti Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İnsanoğlunu desteklemek amacıyla bir araya geldi. Ödemiş CHP İlçe Başkanı Mehmet Birlik ,MHP İlçe Başkanı Metin Kırlı, Demokrat Parti İlçe Başkanı Mesut Akbay ,Büyük Birlik partisi İlçe Başkanı Yalçın Tunç, Saadet Partisi İlçe Başkanı Şahap Bozkurt, Ödemiş Kahve diyarında, Cumhur Başkanlığı seçimlerinde ortak aday olan Ekmelledin İhsanoğlu ‘nu Parti genel merkezlerinin destekleme kararı aldıklarını belirterek bir basın toplantısı yaptılar.

CHP Başkanı Birlik “Beş parti olarak İhsanoğlun’u destekliyoruz”

CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik "Bugün burada toplanmamızın sebebi Ekmeleddin İhsanoğlun’a desteklemek amaçlıdır. Yukarıda büyük çalışmalar sonucu büyük uzlaşma sağlanmıştır. Burada bulunan beş parti genel merkezi destekleme kararı almıştır. Bu amaçla bizde beş parti ilçe başkanları olarak toplandık."

 MHP İlçe Başkanı Kırlı “Türkiye için çok önemli bir seçimdir”

Metin Kırlı "Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Türkiye Cumhuriyeti çok önemli bir süreçten geçiyor. Burada her zamanki çalışmalarımızdan seçim süreci doğrultusunda bir kademe daha fazla çalışmamız gerekiyor. Bugünkü Türkiye’nin düşmüş olduğu duruma bakıldığı zaman bayrağın indirildiği bir ülkede yaşıyoruz. Bayrağın indirildiği bir ülkede yaşadığımızı durumda bayrağın indirilmesine kayıtsız kalan AKP hükümeti ve bugünkü Başbakanımız kayıtsız kalıyor. Bizlerin bugünkü yapması gereken Ekmeleddin İhsanoğlun’u Çankaya Köşküne çıkarmaktır."

  Demokrat Parti Başkanı Akbay “Toplumumuzda bölünme kuşkusu var “

Mesut Akbay "CHP İlçe Başkanı Mehmet Birlik ‘in organize ettiği toplantıya katıldık. Önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. CHP ve MHP bir aday çıkardılar. Ben bu adayın en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş taşınılmış bir aday olarak görüyorum. Genel merkezimiz Ekmeleddin İhsanoğlun’u desteklediler bizde ilçe başkanlığı olarak bu nedenle burada toplandık. Az önce Sayın MHP İlçe Başkanı bayrağımızın indirilmesi olayına değindi, daha bunun gibi birçok ele alınacak konu var. Gündemde olan başka bir konu ise Devletin ve milletin bölünmez bütünlüğü ancak bunu sağlayacak bir Cumhurbaşkanı lazım. Bize bunu sağlayacak tek isim ise Sayın Ekmeleddin İhsanoğlundan başkası değildir. Toplumumuzda  bölünme  kuşkusu ile  ilgili bir tedirginlik  var. Bizi rencide eden olaylardan bir diğeri ise bayrağın indirilmesi  ve bir daha geri asılmaması olayıdır."

Saadet Partisi İlçe Başkanı Bozkurt “ Cumhurbaşkanını halkın seçmesi için ilk mitingi biz yaptık”

Şahap Bozkurt "Cumhurbaşkanını halkın seçmesi bizim yıllardır savunduğumuz bir konuydu. Bunun için yıllar önce ilk mitingi Saadet Partisi düzenlemiştir. Bu seçimlerde 20 milletvekillinin topladığı imzayla aday dayatması yapılıyor. Birinci turda hiç bir adayı desteklemiyoruz. İkinci turda ise duruma göre desteğimizi göstereceğiz."

 Büyük Birlik partisi Başkanı Tunç “İhsanoğlun’u onaylıyoruz”

 Büyük Birlik partisi Ödemiş İlçe başkanı Yalçın Tunç "Bizde bu çatı altında Ekmeleddin İhsanoğlu ‘nu onaylayarak destekliyoruz."

 Kırlı “Hep birlikte aynı adayın arkasında yürüyeceğiz”

Bir araya gelen İlçe Başkanları seçim çalışmalarında sahada  hep birlikte çalışıp çalışmayacakları konusunda sorulan soruya grup adına MHP İlçe Başkanı Metin Kırlı Yanıtladı. Kırlı "Genel başkanlarımızın çıkarmış olduğu bir Cumhurbaşkanı adayımız var. Önümüzde seçim için çok az bir zaman kaldı. Aynı adayın arkasında yürüyeceğimiz bir göstergesi bu toplantıdır. Hepimizin aynı köyde olması anlamı yok daha kapsamlı çalışmamız daha doğru olacak.  Aday açıklandığından beri hepimiz sahalarda çalışmaya devam ediyoruz".

Birlik “CHP olarak biz bu seçimi demokratik görmüyoruz”

Ödemiş CHP İlçe Başkanı Birlik "Biz CHP Olarak bu seçimi demokratik görmüyoruz. Başbakan Cumhurbaşkanı adayı başbakanlıktan istifa etmemiş bütün devletin imkânlarını kullanarak, Devlet imkânlarının olmadığı bir Cumhurbaşkanı adayı yarışı yapılıyor."

 Metin Kırlı “ Türk Halkını Borçlandırdılar. İnsanlar sanki AKP Hükümetinin eşiti gibiler “

Metin Kırlı "Bir kurnazlık yaptılar Türk halkını borçlandırdılar. Borçlandırdığı için evde yatan kadına, çocuğa para ödediler. İnsanlar sanki AKP Hükümetine esir gibi düştüler. Bu sürecin içerisinde insanlar eğriyi doğruyu görmeye başladılar. Bu süreci başbakan da görüyor.  O yüzden Cumhurbaşkanı adayı oluyor. Başbakan kendini kurtarma için Cumhurbaşkanı adayı oluyor."

Haber :Ayşe Akyüz

Editör: Haber Merkezi