Fuar alanında fotoğraf çektirmek için yarışan vatandaşlar, Başkan Tartan’a İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olması durumunda ilçelerine yapacağı projeler hakkında sorular yönelttiler. Başkan Tartan adaylığının açıklanmasının ardından Bütünşehir doğrultusunda hazırlanan yüzlerce projeyi tanıtmaya ve vatandaşları bilgilendirmeye başlayacaklarını hatırlattı. Adaylık netleşmeden proje açıklamanın etik olmayacağını dile getiren Başkan Tartan,    “ Bütünşehir merkezi ve ilçe belediyeleri diye bir ayrım olmayacak, hizmetlerden Çeşme’deki vatandaşlarımız nasıl faydalanıyorsa, Ödemiş, Bayındır, Tire, Beydağ, Karaburun ve Bergama gibi 30 ilçede de yaşayanlar da aynı kalitede hizmet alacaklar. Hizmetlerimiz otuz ilçeye de can suyu olacak” dedi.

           Ödemiş pazarından alışveriş yapan vatandaşların dertlerini ve sıkıntılarını dinleyen Tartan, gösterilen ilgiden memnun olduğunu dile getirdi. Belediye başkanı seçilmesi durumunda kente küçük sihirli dokunuşlar yapacağına değinen Başkan Tartan, ekonomik yerel yönetim anlayışını Bütünşehir geneline yayacaklarını söyledi. Ödemiş’de kentsel dönüşüm hakkında yöneltilen soruyu yanıtlayan Başkan Tartan, dönüşümde insanlara katkı sağlamanın önemine vurgu yaptı. Gençlere istihdam kapısının açılmasını ve İzmir dışına kaçmalarının önlenmesi amacıyla istihdam projeleri de geliştirdiğini ifade eden Tartan Ödemiş çiçek fuarı ve halk pazarından alışveriş yaptı.

           CHP Ödemiş ilçe örgütünü ziyareti sırasında Başkan Tartan’a milletvekilliği döneminde yaptığı yatırımların hala unutulmadığını anlatan CHP Ödemiş İlçe Başkanı  Hikmet Güriş,” Başkanımız milletvekilliği döneminde ilçemize çok önemli bir yatırım yaparak devlet hastanesi kazandırdı. Bu hala vatandaşlar tarafından unutulmuyor. İlçede yaşayan vatandaşlar bu yatırıma her zaman minnettar oluyor ve unutmuyor. Konak Belediye Başkanlığı döneminde sıkıntı yaşayan patates üreticisinden satın aldığı patatesler önemli bir ekonomik katkı sağladı bunları unutmak mümkün değil” dedi.

          Kendisini dinlemeye gelen partililere İzmir’de gerçekleştirmeyi düşündüğü ‘İki yaka İki dakika” projesinden ayrıntılar aktaran Başkan Tartan, daha sonra Bayındır ilçesine de uğradı. Burada Bayındır CHP İlçe Başkanı Ali Fuat Özbuldan ve yönetim kurulu üyeleriyle sohbet eden Başkan Tartan” İlçe örgütlerine güveniyorum. Hepsi genç, dinamik ve enerjik ben o nedenle yola çıktım. 30 Mart yerel seçimlerinde otuzda otuz yapacağız, bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi