HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

O Kişi Bizim Ne Üyemiz Nede Tanıdığımız Biri!..

Bir gazetede çıkan, CHP Ödemiş Belediye Meclisi içerisinde HDP'li var haberine karşılık Ödemiş CHP'den sert tepki geldi. Yapılan yalan haberler ve iftiralar karşısında ortak bir basın açıklaması  düzenlendi.  Ödemiş CHP Belediye Meclis listesinde HDP’li üye olduğu iddiası üzerine, CHP liler konuyu sert bir şekilde dile getirdiler.

CHP İlçe Başkanı Hamdi Halis, Millet İttifakı Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mehmet Eriş, eski İzmir Milletvekili Mustafa Balbay CHP ve İYİ Parti temsilcilerinin de olduğu CHP İlçe binasında yaptıkları basın toplantısıyla adı geçen kişinin partileriyle bir ilişkisi olmadığını ve böyle bir kişiyi tanımadıklarını belirterek, bunun bir iftira olduğunu dile getirdiler.

CHP Ödemiş'e İftira Atılıyor 

“Biz kirli siyasetin içinde değiliz” diyen CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, “Bu adı geçen kişinin partimizle uzaktan yakından alakası olmadığı gibi parti üyemiz de değil, böyle bir kişi yaşıyor mu diye araştırdık hiçbir belirti yok” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Halis, “Bizim siyaset anlayışımız gönlünde insan sevgisi olan, doğa sevgisi olan, hayvan sevgisi olan ve Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine bağlı, Cumhuriyet’in bütün ilkelerine sahip çıkan bir anlayıştır. Ödemiş’te de 31 Mart’a kadar seçim sürecini bu anlayışla sürdürüyoruz. Şu ana kadarki bu çizgideydik, bu çizgimizi devam ettireceğiz. Fakat üç dört gündür belediye meclisi adaylarımızla ilgili bir kirli siyaset yapılmaya başlandı. Tabi biz bu kirli siyasetin içinde değiliz. Kimseyi karalama ötekileştirme derdinde değiliz. Oysa şu anda bu adı geçen kişinin partimizle uzaktan yakından alakası olmadığı gibi parti üyemiz de değil, böyle bir kişi yaşıyor mu diye araştırdık hiçbir belirti yok. Biz burada bugün böyle bir kirli siyasetle işimizin olmadığını ve olmayacağını anlatmak için bir aradayız.

Böyle bir kişi var mı onu dahi bilmiyoruz. Bugüne kadar terör örgütleriyle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir oluşumun içindeyiz. Aslında şunu söylemek gerekiyor; terör örgütleriyle bağlantısı olanlar için önce bakanlara bakacaklar. Büyükelçilere bakacaklar. Çünkü bakanlarının, büyükelçilerin kesinleşmiş davaları var. Fakat bu şekilde ‘Çamur at izi kalsın’ şeklinde yapılan siyaset Ödemiş’e ve tüm Türkiye’ye, hele hele oluşturmaya çalıştığımız demokratik Türkiye profiline zarar veriyor. Biz böyle bir siyaset anlayışını temelden reddediyoruz. Seçimi kazanma amacıyla terör örgütleri ile partimizi yan yana koymak, ilişkilendirmek bizi hayretler içinde bırakıyor. Biz gönülleri kazana kazana önce Ödemiş’te ardından da Türkiye’de seçimleri kazanmayı kendimize hedef olarak belirledik. Bu yolda da inandığımız şekilde yolumuza devam edeceğiz. Bizim hiçbir terör örgütüyle ilintimiz yok” diye konuştu.

"Hem İyi Parti’den hem Cumhuriyet Halk Partisi’nden bu listede yer alan arkadaşlarımın kapı gibi arkasındayım."

"Biz Çirkin Siyasete Cevap Veriyoruz"

"İnsanları Ayrıştırmak Tamamen Yanlış"

Millet İttifakı Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mehmet Eriş, “Biz çirkin siyasete cevap vermiyoruz, muhatap bile almıyoruz. Soru şu; niçin bu çirkin siyaseti yapıyorlar? İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, Aydın’da, Antalya’da, Bursa’da, Mersin’de her yerde bunu yapıyorlar. Seçimi alma konusunda Millet İttifakı’nın çok güçlü olduğu, iyi çalışmalar yaptığı yerlerde, kamuoyu anketlerini en çok onlar yaptırıyorlar neyin ne olduğunu görüyorlar. Onu gördükçe siyasette çirkinlikler yapılıyor.

Biz ‘Asla bizden böyle şeyler duymayacaksınız, böyle davranışlar görmeyeceksiniz’ diye her yerde söylüyoruz. Biz her gittiğimiz yerde diğer adaylara da başarılar diliyoruz. Çünkü televizyonda gördüğü ayrıştırıcı, ayrılıkları derinleştiren, düşmanlığa sürükleyen duyguları, ülkeyi yönetmekle sorumlu kişilerin körüklemesi üzücü. Sayın Meral Akşener’i tehdit etmekle başladı. Genel Başkanımızın idamını isteyecek noktaya geldiler. Böyle bir seviyedeyiz. Ne bu; yerel seçim ortamı. Bunun anlamı artık onların gidişini doğruladığını, halkın bazı şeylere dur dediğini biz alanda duyuyoruz. Onlar da duyuyorlar ve görüyorlar. Daha dün bir bakan çıkıp ‘Bizim oylarımızı düşürmeyin, daha fazla indirmeyin’ diye yalvarmaya başladıysa demek ki bir şeyler dönüştü. Seçime 9 gün varsa herkes ne söylediğini, ne yaptığını çok iyi ölçüp biçecek. Birbirimizi zor durumda bırakmadan hem sözlerimize, hem davranışlarımıza dikkat edeceğiz. Ama tabi ki birbirimize de sahip çıkacağız. Hemşehrilerimize her mahallede şunu söyleyebiliriz; ‘Bizim meclis üyesi listesinde bulunan arkadaşlarımız alanda halkla buluştuğunda karşılığı olan arkadaşlarımızdır’. Her gün de söylüyorum bir aday olarak bununla övünüyorum. Hem İyi Parti’den hem Cumhuriyet Halk Partisi’nden bu listede yer alan arkadaşlarımın kapı gibi arkasındayım.

Seçimin onlar adına iyi gitmediğinin bir göstergesi bu. Ama onlar bize onu dedi, bunu dedi, böyle sataştı diye bunlarla vakit kaybedemeyiz. Ama duyarsız da kalamayız." Birkaç gündür farklı farklı şeyler görüyoruz. Milletvekili de geliyor, bakanı da geliyor ama o bakanı da 150 kişi dinliyor. Halkta karşılığı olmadığını gördükçe bu tür davranışlar hem onlara zarar veriyor, hem de ülkemizde yaşatmaya çalıştığımız demokrasi ortamına zarar veriyor.  Daha kötüye gitmesine engel olmak zorundayız” dedi.

Listemizde O Kişi Yok 

Millet İttifakı’nın Belediye Meclisi aday listesini gösteren Eriş, “Böyle bir kişi meclis listemizde yok. Böyle birisi parti üyesi bile değil. Böyle bir yalanın ortaya atılması onların ne kadar aciz duruma düştüklerinin, gidişin ne kadar kötü olduğunun bir göstergesi” ifadelerini kullandı.

Balbay: “Çamur At İzi Kalsın Siyaseti" 

"Bu iktidarın söylediği yalanlar, attığı iftiralar Bozdağ’ı aştı geçti"

Önceki dönem İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da sert sözlerle bu iddialara tepki göstererek, “Ödemiş’te mahalle mahalle dolaşıp Sayın Tunç Soyer’in ve Sayın Mehmet Eriş’in halkımız için yapacaklarını anlatmayı planlamıştık. Ne yazık ki bunca saldırı, bunca kumpas, bunca ‘Çamur at izi kalsın’ siyasetinin karşısında cevap vermek gerekiyordu. Şu anda İzmir’de hem Büyükşehir adayımız, hem Ödemiş adayımız hem de meclis üyelerimiz ilanen duyurulmuştur. Bu isimler Yüksek Seçim Kurulu’nun da onayından geçirilerek 3 Mart’tan itibaren kesinleşmiştir. Eğer burada herhangi bir suçlu varsa YSK suç işlemiş ve açıklamamıştır. Eğer AKP’li bakan bunu bilip de açıklamıyorsa suçluyu gizlemektedir. Gerçekten bu iktidarın söylediği yalanlar, attığı iftiralar Bozdağ’ı aştı geçti diyebiliriz. Ama biz bunlara pabuç bırakacak değiliz.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin artık Türkiye’ye verebileceği hiçbir şey kalmamıştır. O nedenle saldırıyor. 17 yıldır iktidarda olan parti memleketin beka sorunu için bana oy verin diyor. Biz onların saldırılarına onların dilinden konuşmaya hiç niyetimiz yok. Tek bayrak, tek devlet, tek millet, tek dil diyorlar evet biz de bunu istiyoruz. Ama o dil yılan dili olursa, yalan dili olursa biz bunu reddediyoruz. Tek dil barış, huzur, kardeşlik dili olmalı. Ne yazık ki bugünkü iktidarın seçim meydanlarındaki söylemlerini akşam haberlerinde verirken +18 diye yazmak lazım. Çocukların izlemesi sakıncalı demek lazım. Bunca küfür, hakaretten korumak lazım. Çocukları bu iktidarın haberlerinden korumak lazım” dedi.

Listede Adı Olmayanları Liste de Var Gibi Gösteriyorlar 

Balbay, “Bir ülkede siyaset hiç bu kadar kirlenmemişti. Biraz ahlaklı olun. Biraz sandığa saygı gösterin. Halkın iradesine saygı gösterin. Bugüne kadar halkın iradesi diyenler baktılar ki sandık pahalı. Baktılar ki seçim sonuçları istedikleri gibi gelmiyor, listede adı dahi olmayan insanları listede varmış gibi göstermeye başladılar. Ama biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu ülkenin çimentosu olarak bu iktidarın seçimleri kirletmesine izin vermeyeceğiz. Sevgili Mehmet Eriş kardeşimi kutluyorum sağduyuyla hareket ediyor, ama bu kadar saldırı karşısında da ‘Cevabımızı verdik’ deyip yoluna devam ediyor. Bu ülkede ne olursa olsun temel değerlerine saygı duyan, halkın değerlerine saygı duyan Cumhuriyet Halk Partisi gibi İyi Parti gibi toplumun tümünü kucaklayan bir anlayışla 31 Mart seçimlerinin ardı bahar diyorum. Hiçbir provokasyona gelmeden milletin iradesinin bu sandıktan çıkmasını sağlayacağız. Tunç Soyer’e de saldırmak istemişlerdi tutmadı, listelerde şu var bu var diye saldırmaya başladılar. Bu da tutmayacak. Kem söz sahibine aittir”

Editör: Haber Merkezi